Poligon

Reşit ÇAĞLAYANGİL
Haberin Devamı

Habercinin mutluluğu

Yaşamın içinden

GENÇ kadın, annesiyle Hürriyet EGE bürosuna geldiğinde oldukça üzgün ve tedirgindi. Başından geçenleri ağlayarak anlattı. Genç yaşta evlendiği ve hileyle kendisini boşadığını önesürdüğü eski kocasının o zamanlar henüz 2.5 yaşında olan kızı Beste'nin velayetini de aynı yöntemlerle alıp kendinden kopardığını söyledi. Bengü Turhan, açtığı karşı davayı kazanıp kızının velayetini aldığını, ama ABD'de olduğu belirtilen eski kocası Berkay Doğan'ın izini bulup çocuğu alamadığını anlattı.

GENÇ kadının hukuk mücadelesini yazdım. İhbar yağmaya başladı. Hürriyet'i ve aileyi arayanlar Beste'nin Urla'da olduğunu söyleyip adreslerini ve her türlü bilgiyi veriyor, gerekirse tanıklık yapacaklarını söylüyordu. Sonrası çorap söküğü gibi gelmeye başladı. Genç anne kızının depremde öldü gösterilerek, başka isimle nüfusa kaydedildiğini belirlemişti. Hürriyet EGE'de şeytani planlar yayınlanıyordu. Savcılığa suç duyurusuyla birlikte polis konunun peşine düşmüştü.

ÇEMBER daralıyordu ve Berkay Doğan, polisin nefesini ensesinden uzaklaştırabilmek için kızı teslim etmek zorunda kaldı. Genç kadın yavrusuna kavuşunca soluğu Hürriyet EGE'de aldı, mutluluğunu bizlerle paylaşmak istedi. Bengü Turhan, annesi babası akrabalarıyla büyük sevinç içinde kapıdan girdi, ailenin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Küçük kız sevgi yumağı içinde kalmıştı. Olayı başından birlikte izlediğimiz Ali Özkaya, Murat Eğilmez ve Tolga Adanalı'yla, diğer muhabir arkadaşlarım anlatılanları dinledik. Küçük kız, annesiyle, anneannesiyle, dedesiyle mutluluk tablosu çiziyor, öpücük yağmuruna tutuyordu. İstihbarat şefimiz Ergül Satıç, gördükleri karşısında yutkundu, sonra gözyaşlarını bıraktı. Temsilci Yardımcımız Deniz Sipahi, Yazı İşleri Müdürümüz Nedim Bubik, Görsel Yönetmenimiz Nejat Bekmen ailenin yanına gelerek mutluluklarına ortak oldu. Aile, Hürriyet EGE'ye ve okuyucularına binlerce teşekkür etti.

BİZLERE, haberciliğimizle bir anneyle yavrusunu kavuşturmanın mutluluğu kaldı. ‘‘Hürriyet EGE ve okurları gerçekten çok büyük...''

İzmir’de yargı zirvesi

İZMİR Barosu, günümüzde tıkanan hukuk ve yargı sistemini masaya yatırıyor. Büyük Efes Oteli'nde 5 Nisan'da başlayacak ‘‘Yargı Reformu 2000'' adlı sempozyum 4 gün sürecek. Türkiye'deki yargı sisteminin sorunlarıyla çözüm yollarının tartışılacağı toplantıda hukukçu öğretim üyeleri çeşitli illerin baro başkanları ve avukatlar görüşlerini aktaracak. İzmir Barosu Başkanı Çetin Turan (yanda), toplantının Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayarak, ‘‘ Sempozyumda, adli, idari yargının içinde bulunduğu sorunların ve ilişkin çözüm önerilerinin, yargılama usul hukuku bakımından ayrıntılı olarak incelenmesi, tartışılması hedeflendi'' dedi.

Karakolda koyunla kuzu

SEMT karakolları evini kaybeden yaşlıların, annesini kaybeden çocukların uğrak yeridir. Vatandaşlar buldukları eşyaları da karakollara teslim ederler. Bu kez Buca Karakolu'nun konuğu bir koyunla, kuzusu oldu. Vatandaşın mahalle arasında bulup teslim ettiği koyunla kuzuyu karakolun bahçesine bağlayan görevliler, otla ve su da koydu. Polislerin ‘‘Kınalı'' adını taktığı kuzu, bahçede oynayıp zıplayarak herkesin sevgilisi oldu. Yetkililer, sahibinin bulunması için mahalle muhtarlarına bilgi verildiğini, koyunla kuzunun bir süre bekletilip savcılığın talimatıyla bir hayır kurumuna teslim edileceğini söyledi.

İnternette suçlu avı

İZMİR Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Interpol'un kırmızı bülteniyle ve polisçe aranan kanun kaçaklarının fotoğraflarıyla diğer bilgilerini yükleyip, internet gezginlerinden yardım istiyor.

‘‘izmir.polis.gov.tr.'' internet sitesinden ‘‘Arananlar'' bölümünün tıklanmasıyla girilen sayfada Interpol'un kırmızı bülteniyle dünyada arananlarla, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terör, Asayiş, Kaçakçılık şubelerince uzun süredir aranan ve şu ana kadar yakalanamayan yüzden fazla kaçağın fotoğrafı ve kimlik bilgileri yeralıyor. Yine Türkiye genelinde arananlar bölümünde ise 10 binden fazla kanun kaçağının ismi ve bilgileri yeralıyor.

ŞUBE Müdürü Ayhan Çankaya, sitedeki bilgilerin sürekli yenilendiğini ve geriye dönük bilgi yüklemelerinin sürdüğünü belirterek, ‘‘Sitemizi üç ayda 19 bin internet kullanıcısı ziyaret etti. Bu çok büyük rakam. Siteyi daha etkin hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

Yazarın Tüm Yazıları