Polatlı'da Suriyeli sığınmacılara yardım

Güncelleme Tarihi:

Polatlıda Suriyeli sığınmacılara yardım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2015 14:10

Haberin Devamı

ANKARA (AA) – Polatlı Müftülüğü Kız Kuran Kursu öğretici, öğrenci ve vatandaşların bağışladığı yardımlar, Ledün Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Suriyeli sığınmacılara dağıtıldı.

Fatih Mahallesi Polatlı Kız Kuran Kursunda Suriyeliler için hazırlanan yardım paketlerini Ledün Derneği yetkililerine teslim eden Polatlı İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, Suriye'de yaşanan savaş sebebiyle zor durumda kalarak Türkiye'ye sığınanların ilçeye misafir olduklarını söyledi.

Muslu, "Bizler de elimizden geldiğince daima onlara destek olursak, Medine'li Ensar misali övgüye mazhar olup, sevap ve fazilete ulaşırız. Hayır yapmak insanı mutlu eder, sizler bu yardımlarınızla güzel bir duygu yaşıyorsunuz. Hazırladığınız yardım paketlerinin Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılmasında aracılık yapan, zengin ile fakir arasında köprü kuran Polatlı Ledün Derneğine de teşekkür ederiz. Polatlı'da yaşayan tüm kardeşlerimin de fakir ailelere, özellikle de Suriyeli muhacir kardeşlerimize yardım yapmalarını tavsiye ederim. Allah yardımlarınızı daim eylesin ve kabul etsin" dedi.

Haberin Devamı

Ledün Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Fatma Onaran ise daha önce Gülveren, Esentepe ve Yenimahalle'de ikamet eden Suriyelileri ev ev gezerek tespit ettiklerini ve bu kişilere ulaşarak Çarşı Cami yakında bulunan derneklerinde yardımları dağıttıklarını dile getirdi.

Onaran, "Bugüne kadar ülkelerinde yaşanan savaştan kaçıp Polatlımıza sığınan 80 Suriyeli aileye buradan gelen kardeşlerimize, kuru gıda maddeleri, ayakkabı, giyecek, battaniye, yorgan, yastık, halı, ev eşyası, çocuklar için süt yardımında bulunuyoruz. Teslim aldığımız bu yardımlar öncelikle ihtiyaç sahibi Suriyeli kardeşlerimizi sevindirecektir. Bu destek ve katkılarınızdan dolayı büyük memnuniyet duydum. Bu çalışmanızla örnek oldunuz" diye konuştu.

Yardım alan Aliye Ahmed ise "Savaştan kaçtık, Türkiye'ye geldik. Polatlılılar bize sahip çıktılar. 4 çocuğum ve kocamla birlikte buraya geldik. Burada bize sahip çıktılar Allah razı olsun… Orada akrabalarım, kardeşlerim var zor durumdalar" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!