Polatlı’da Midas Tiyatro Festivali

Güncelleme Tarihi:

Polatlı’da Midas Tiyatro Festivali
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 13:33

Polatlı’da düzenlenecek olan Uluslararası 1. Kral Midas Tiyatro Festivali, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) ve Türkiye’den önemli tiyatro gruplarını sanatseverlerle buluşturacak.

Haberin Devamı

Polatlı Belediyesi tarafından düzenlenen ve 6 Nisan Perşembe günü perdelerini açacak olan festival, Polatlı’nın ilk tiyatro festivali olma özelliği taşıyor. Türkiye’den 13, KKTC’den 1 olmak üzere toplam 14 oyunun sahneleneceği festival, 13 Nisan tarihine kadar devam edecek. Festival kapsamında sahnelenecek olan tüm oyunlar ücretsiz olarak seyircilerle buluşacak. Uluslararası 1. Kral Midas Tiyatro Festivali; 6 Nisan Perşembe günü saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Polatlı Belediye Tiyatrosu tarafından bildiri okunması ile başlayacak. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak açılış kutlamalarının ardından festival kapsamında 13 Eylül Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da Belediye Tiyatrosu tarafından ‘Dikkat Kadın Var’ adlı oyun sergilenecek. Polatlı’nın Frig Medeniyeti’nden Sakarya Meydan Muharebesi’ne kadar binlerce yıllık bir tarihi geçmişi olduğuna vurgu yapan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “6 Nisan’da şehrimizde bir ilke daha imza atarak Uluslararası Kral Midas Tiyatro Festivali’ni gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce sanatseveri şehrimizde misafir edeceğiz. Sanatın en önemli dallarından biri olan tiyatro alanında şehrimize uluslararası bir festival kazandıracak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KKTC’DEN SAMSUN’A GENİŞ KATILIM

İlk kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kral Midas Tiyatro Festivali’nde; Kıbrıs Gazimağusa Belediye Tiyatrosu, Gazi Emir Belediye Tiyatrosu, Kırıkkale Sanat Tiyatrosu, Denizli Tiyatro Cezve, Samsun Hayal Atölyesi Tiyatrosu, Ankara Kulis Sanat Tiyatrosu, Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu ve Yozgat Sanat Tiyatrosu sahne alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!