Polatlı'da eroin bağımlılığında ürküten tablo

Güncelleme Tarihi:

Polatlıda eroin bağımlılığında ürküten tablo
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 13:23

Polatlı'da eroin bağımlılığında ürküten tablo

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Polatlı İlçesi Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hüseyin Arslan, ilçedeki orta öğretim çağındaki çocuklar üzerinde yaptığı bilimsel araştırma sonucunda 8 yaşında eroin kullanan çocuğa rastladıklarını söyledi. Arslan, öğrenci velilerine verdiği seminerde anne ve babalara önemli uyarılarda bulundu.
AB destekli  'Çocuk Hakları' programı çerçevesinde Polatlı'da ortaokul çağındaki çocukların velileri 'madde bağımlılığı' konusunda bilgilendirildi. Polatlı Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hüseyin Arslan tarafından velilere verilen seminerde madde kullanımı yaşının düştüğüne vurgu yapıldı. Polatlı'da son 6 ayda 30 okulda öğrencilere madde bağımlılığı konusunda seminer verdiğini hatırlatan Dr. Arslan, şu bilgileri verdi:
"Yaptığım araştırmalar sonucunda Polatlı'daki madde bağımlılığı oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu tespit ettim. Özellikle  13 - 18 yaş arası çocuklarda 'can sıkıntısı', “ruhsal sorunlar',  “yaşadığı sorunlarla başa çıkabilme mücadelesi', 'dikkat çekme', 'haz arayışı', “arkadaş çevresi', 'büyüdüklerini düşünme' gibi nedenlerle bağımlılık oranının arttığını tespit ettim. Eğitim sadece okulda değil, evde, sokakta ve sosyal ortamlarda verilmelidir. Anne ve babalar çocuklarını hissettirmeden takip etmeliler. Eğer olumsuz bir durum ile karşılaşırsanız mutlaka bize başvurun size yardımcı olalım."
GEÇİŞ GÜZERGAHI POLATLI ÜS DURUMUNDA
Hastane Yöneticisi Dr. Hüseyin Arslan, Polatlı ilçesinin Türkiye'nin ulaşım geçiş güzergahında bulunduğunu, bu nedenle uyuşturucu madde ticareti bakımından bir üs haline geldiğini söyledi. Bunun için çok dikkatli olmak gerektiğini söyleyen Arslan, "Herhangi bir olumsuz durum hakkında polise başvurunuzu yapın. Ancak eğer çocuğunuz madde kullanıyorsa hastanemize başvurun. Bizler size hizmet için görevdeyiz" dedi.
ÇOCUĞUMUN ÇANTASINDA HAP ÇIKTI NE YAPMALIYIM
Seminerin son bölümünde öğrenci velileri Hüseyin Arslan'a sorular yöneltti. Bir veli ise “çocuğumun çantasında bir hap buldum ne yapmalıyım?ö diye sordu. Arslan ise “Çocuğunuza hissettirmeden çantasına bakın. Hap ve benzeri uyuşturucu maddesine rastladığınızda hemen bize başvurun, gerekli sağlık hizmetini verelim" dedi.
Öte yandan Polatlı Devlet Hastanesi'nin 'Anne Dostu', ve “Bebek Dostu Hastane' olma özelliğini kazandığını, bu cihetten Ankara'da ilk, Türkiye'de ise altıncı sırada yer aldığını hatırlatan Arslan, şimdi de “Akreditasyon Belgesi' almak için çalıştıklarını belirterek, "Polatlı olarak böyle bir hastaneye sahibiz. Hastanemizde 100 doktor görev yapmaktadır. Ve sizlerin sağlığı için çalışıyoruz" dedi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!