Polatlı Ticaret Odasından Bir Yenilik Daha

Güncelleme Tarihi:

Polatlı Ticaret Odasından Bir Yenilik Daha
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 17:37

Polatlı Ticaret Odası Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine (UGE) yenilikçi çalışmaları ile devam ediyor.
Eylül ayında Polatlı’da bir ilki gerçekleştirerek, KOSGEB Sincan İl Müdürlüğü ve Ankara Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ortaklığı ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı (UGE) kapsamında protokol imzalayan Polatlı Ticaret Odası Girişimcilik eğitimlerinin üçüncüsü Kasım ayının ortasında başlayacak.
Protokol kapsamında eğitmenin bütün giderlerini karşılayan İŞKUR aynı zamanda eğitime katılan kursiyerlerin genel sağlık sigortalarını karşılıyor ve günlük 20 TL cep harçlığı veriyor. 10 gün süren Girişimcilik eğitimlerine ilk grupta toplam 25 kişi katıldı. Eğitime katılan kursiyerlerden sosyal güvencesine sahip olan ve emekli durumda olan 8 kişi dışındaki, 17 kişi 200’er liradan toplamda 3400 TL cep harçlığı aldı.Böylece vatandaşlar hem Kosgeb desteği almakta ön şart olan Kosgeb Girişimcilik belgesine sahip oluyor hem de 200 TL harçlık almaya hak kazanıyor.
70 saat süren eğitimlerde pazar araştırması, pazarlama planı, finansal plan, iş fikri geliştirme egzersizleri, iş planı kavramı ve ögeleri konuları işlendi.
560 kişiye girişimcilik sertifika verdiklerini belirten Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya şunları söyledi:
"2013 yılından beri verdiğimiz 19 girişimcilik eğitimi ile 560 kişiye girişimcilik belgesi verdik. Bu verdiğimiz eğitimler sonucunda 27 kişi KOSGEB’den hibe alarak işyerlerini açtı. Aynı zamanda üyelerimiz KOSGEB’den tanıtım desteği ,nitelikli eleman desteği, ve Arge desteklerinden yararlandı. Eylül ayında imzalamış olduğumuz protokol ile odamızın bütçesinden hiçbir maddi kaynak kullanılmadan vatandaşlarımıza girişimcilik eğitimleri düzenleniyor. Üstelik bu protokol kapsamında kursiyerlere cep harçlığı veriliyor. Kurslarımızın Ankara ve ilçelerinde şuan da yalnızca odamızda açık olması dolayısıyla Ankara hatta başka illerden de başvuru alması önem arz etmektedir.Şuan sırada bekleyen yaklaşık 250 belge almak isteyen vatandaşımız bulunmaktadır.Tabi ki İşkur ile imzaladığımız protokolün kursiyerlerimize 200 TL kadar katma değer sağlaması bizi daha da mutlu etmektedir. KOSGEB ve İşkur ile yaptığımız protokol 2016 yılında da devam ettireceğiz.Sonrasında ise yenilemeyi düşünüyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!