‘Polatlı koyunu’ tescillendi

Güncelleme Tarihi:

‘Polatlı koyunu’ tescillendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2010 17:41

ANKARA’da Polatlı TİGEM ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nün 32 yıldır birlikte yürüttüğü ‘Polatlı koyunu’ türü ile ilgili çalışma tamamlandı. Polatlı koyununun, Tarım Bakanlığı’nca tescil işlemlerinin yapıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Polatlı Tarım İşletmesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Polatlı koyunu türünü oluşturmak amacıyla 1978 yılında bir çalışma başlattı. Fransız koyunu ile Ak Karaman koyununun birleştirilmesiyle ortaya çıkan Polatlı koyunu türünün ırk sürecinin tamamlanması için 30 yıllık zaman dilimine ihtiyaç olduğu ve bunun da tamamlandığı kaydedildi. Polatlı koyununun, Tarım Bakanlığı’nca tescil işlemleri yapıldı. Tarım İşletmesi yetkilileri, tescil işlemlerinin Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra koyunun piyasaya damızlık olarak satılacağını açıkladı.

ET MİKTARI FAZLA

Yetkililer, Polatlı koyunu ırkı ile ilgili çalışmaların daha çok et ağırlıklı sürdürüldüğünü söyledi. TİGEM’de yaklaşık 30 Polatlı koyunun kesimi sonucunda diğer koyun türlerine göre et miktarının daha fazla olduğu belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!