Polatcı altına doğru

Güncelleme Tarihi:

Polatcı altına doğru
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

41. Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası'nda Aydın Polatçı, Alman rakibi Thiele'yi 3-0 yenerek 130 kiloda finale yükseldi. Harun Doğan ve Ali Özen bronz şansını sürdürdü.

Avrupa Şampiyonası minderinde yüzümüz gülmeye başladı. 130 kiloda Aydın Polatçı, Alman Sven Thiele'yi 3-0 yenerek finale çıktı. Güreşçimiz sürekli dalan tecrübeli rakibi karşısında savunmada kapanıp bacaklarını iyi korudu. Rakibinin daldığı anlarda kıvrak bel hareketleriyle tek dalıp arkasına dolandı ve puan aldı.

Yine rakibinin hamlesinde bacağından çangal attı, yere indirdi, bir puan daha aldı. Rahatlayan Polatçı rakibini bir kez de çırptı ve minderden normal sürede 3-0 galip indi. Güreşçimiz bugün Türkiye saati ile 20.00'de altın madalya için Slovak Milan Mazac ile karşılaşacak.

Bratislava'daki şampiyonada, 58 kiloda Harun Doğan bronz yolunda Polonyalı Tadeusz Kowalski'yi çırptı, bastırdı, kündeledi ve 5-1 yendi. 85 kiloda Ali Özen, İsviçreli Thomas Rucheli'yi bastırdı, boyunduruk çekti, çırptı, 9-3 yendi. İki güreşçimiz de bronz şansını sürdürüyor.

Bayanlar tuş oldu

Bayan güreşçilerimiz ilk kez katıldıkları Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, ilk gün sabah seansında yaptıkları dört maçı da kaybettiler. Avrupa Şampiyonası'nda, spor tarihimizde ilk puanımızı 46 kiloda Sevgi İçöz Bulgar rakibi Vladislava Petrova'ya karşı aldı ama 2 dakika 36 saniyede tuş oldu.

56 kiloda Nadir Uğurun Perçin İtalyan Diletta Giampiccolo'ya 1 dakika 21 saniyede tuş oldu. Perçin ikinci turda Slovak rakibine 5-1 yenilip elendi. 68 kiloda Yasemin Öcal, Fransız Bellot Sandrene'ye 1 dakika 58 saniye dayanabildi ve sonunda onun da sırtı mindere yapıştı.

Alınan kötü sonuçlara rağmen bayan güreşindeki ilginç görüntüler, şampiyonaya renk kattı. Çoğu judodan geldiği için kafakolu, tek kolu çok iyi beceriyorlar. Erkeklerin minderde sık sık ayakkabı bağları çözülür, kızların ise saç örgüleri çözüldü. Çoğu mindere makyajlı çıktı. Terler göz rimellerini ve yüz makyajlarını akıttı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!