Polat: G.Saray birleştirici bir unsur

Güncelleme Tarihi:

Polat: G.Saray birleştirici bir unsur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 15:47

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, geçmişte sarf ettiği “Galatasaray Türkiye'dir” sözünün arkasında birçok sebep bulunduğunu vurgulayarak, “Galatasaray'ın Türkiye'de bütünleştirici ve birleştirici bir unsur olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray TV'ye röportaj veren başkan Polat, Türkiye'nin tüm illerine gittiklerinde, orada bütün kulüp başkanları, yöneticileri, taraftarlar ve halkın, Galatasaray'a çok büyük bir sevgi ve ilgiyle yaklaştığını kaydederek, “Galatasaray'ın bütünleştirici ve birleştirici bir unsur olduğunu düşünüyorum. Türkiye'yi kucaklayan bir düşünce yapısı olduğunu düşünüyorum. 'Galatasaray Türkiye'dir' dememdeki nedenlerden bir tanesi de bu. Dolayısıyla Diyarbakır'da da aynı olayı yaşadık. Trabzon'a da, başka bir şehre gitsek aynı şey oluyor” diye konuştu.

Adnan Polat, Diyarbakır'ın özel bir durumu olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgenin hassasiyeti ortada. Bütün bu hassasiyete rağmen Galatasaray, hem kulüp tarafından, hem halk tarafından öyle bir karşılandı ki... Yani burada halkın, kulüp başkanının, taraftarın bizi kucaklaması kadar, Galatasaray Kulübü'nün de bu durumda etkisinin olduğunu düşünüyorum. Onun için 'Galatasaray Türkiye'dir' diyorum.”

Haberin Devamı

Diyarbakır halkının kendilerine büyük sevgi ve ilgi gösterdiğini anlatan başkan Polat, “Onlara da çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır bu ülkenin en kıymetli topraklarından bir tanesi. Oradaki insanların hepsi bizim insanlarımız. Onları kucaklamamız lazım. Görüyorum ki biz onları kucakladığımızda, onlar bizi daha fazla kucaklıyor. Biz de sabırsızlıkla Diyarbakırspor'un İstanbul'a gelmesini ve onları memnuniyetle ağırlamayı bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!