Polat, F.Bahçe maçlarıyla özel ilgilenmeli

Güncelleme Tarihi:

Polat, F.Bahçe maçlarıyla özel ilgilenmeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 00:00

“Camia artık sportif başarı istiyor. Ve ben, başkan Adnan Polat’a yazı yazdım, ‘Lütfen Fenerbahçe maçları ile ilgili direkt siz ilgilenin’ dedim. Artık transferlerde de dikkat edilmeli”

8 yaşından itibaren sarı kırmızılı renklere gönül veren Yüce, 72 yıldan bu yana Galatasaray Kulübü’nün içinde olmasına karşın, 53 yıldır da divan kurulu üyesi.

2002’de 3 ay ceza aldı

“Galatasaray bir ekoldür” diyerek sözlerine başlayan Yüce, “Bizler bu ekolü yaşatmaya çalışıyoruz. Nedir o, büyüğe saygı, küçüğe sevgi. Ağzından çıkacak lafları da çok iyi seçmek lazım. İşte bazıları G.Saraylı’lığı öğrenemiyor. 2 Haziran tarihinde sizin Yiğit Şardan ile bir röportajınız var.
Bir G.Saraylı olarak çok üzüldüm. Muhalefetin olmadığı bir toplum zaten bitmiş bir topluluktur. Bu muhalefete ‘seviyesiz’ demek büyük yanlıştır. 2002 yılında kendisi mevcut başkan Özhan Canaydın’a, başkanlık makamına büyük bir suçlama yaptı. ‘G.Saray’da Bizans entrikaları ile başlıyor, her şeyi Canaydın bilir, Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili’ye Özhan Canaydın kız arıyor, Canaydın megolamandır, yalan söylüyorlar” gibi laflar etmişti. Biz kendisini çağırdık. Belki abartı var diye. O ise, evet tamamen benim görüşlerim, ama pişmanım dedi. 3 ay ceza aldı” diye konuştu.

Artık doğru işler yapıyor

Yüce, 2006 yılında Özhan Canaydın’ın Adnan Polat’ı listesine almasında kendisinin büyük destek verdiğini sözlerine eklerken, Polat’ın doğru yolda olduğunun altını çizdi. Sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tavsiyem biraz daha ellerini uzatıp, camiayı kucaklasın. Adnan Polat bir kere sevilen bir insan. Hatalarını anladı ve artık emin adımlarla doğru işler yapıyor. Özellikle sportif konuları uzman kişilere, ehillere bırakması olumlu iş.

Fenerbahçe de hatalıydı

Bizim en büyük zararlarımız transferlerde oldu. Artık buna dikkat edilmeli. 100 milyon Euro para harcadık, ortada bir şey yok. Aynı hatayı Fenerbahçe de yaptı. Rijkaard’ın kariyerine lafım yok. Ama ben şuna bakarım; Takımıma, memleketime intibakı, maliyeti ne oldu. Hala Rijkaard deniliyor. Banane. Camia artık sportif başarı istiyor. Ve ben başkan Polat’a yazı yazdım, ‘Lütfen Fenerbahçe maçları ile ilgili direkt siz ilgilenin’ dedim. Biz eskiden hiçbir işlere karışmazdık. Yalnızca F.Bahçe maçları öncesi motivasyon konuşması yapardık.”

Başkan’a tek laf etmem

Polat aleyhinde tek bir laf edemem. Çünkü o, G.Saray başkanlık makamında oturan bir kişi.

ORHAN Yüce, Adnan Polat’a destek verdiğini her defasında tekrarlarken, “Bugün ben ne kadar kızarsam kızayım, kulüp başkanı Adnan Polat aleyhinde tek bir laf edemem. Çünkü o Galatasaray başkanlık makamında oturan bir kişi. Biz böyle terbiye aldık. O makam, çok mukaddes bir yerdir.

Seviye farkı büyük

Ben Galatasaraylılara soruyorum, Şardan’ın 2002’de sayın Özhan Canaydın’a yaptığı, atfettiği sözler mi, yoksa kongrede muhalefet edenler mi seviyesiz. Bunun mukayesesini G.Saray kamuoyu yapsın.
Bir Adnan Polat’ın söylemlerine, bir de Yiğit Şardan Bey’in söylemlerine bakın. Arada büyük bir seviye farkı var.
Adnan Polat’ın biraz daha ellerini açması, uzatması Galatasaray toplumunu biraz daha kucaklaması gerekli. Ben o mesajı zaten kendisine gönderdim. Tek kişilere odaklanıp kalmaması lazım.

Artık çocuklar Fenerli

SON iki seneder çocukların F.Bahçeli olduğunun altını çizen Orhan Yüce, “Neden, çünkü onlara karşı aldığımız bir galibiyet yok. Bu sene başarısızlığa tahammülümüz yok. Adnan Polat da bu işi bilen biri. Eskiden beri G.Saray’a futbolda önemli işlere imza attı. Basireti mi bağlandı, 2 senedir bilmiyorum. Ama G.Saray başkanı artık bu işe kendi el atmalı. Başarı için gerekirse radikal kararlar almalı. Burası da artık bir sektör. Biz yıllardır Avrupa Kupaları’ndan para kazanamıyoruz. Ve bunu başkan Adnan Polat’ın anladığını da hissediyorum. En az onun kadar bende istiyorum” diye konuştu.

Tüzük kongresi ertelenmeli

DUAYEN Yüce, tüzük ile ilgili Polat’a ince mesajlar da gönderdi: “Buradan sayın Adnan Polat’a bir mesajım var. Tüzük kongreleri en zor kongrelerdir. Tam tamına konsensüs sağlanmadıkça, kongreye gidilmez. Ben Büyük Kulüp Divan Başkanı’yım. Orada iki kere tüzük yaptım. Her kafadan ses çıktı. Her görüşten ismi çağırdım ve konuştum.
İki tüzük kongresi geçirdim. İşine gelmeyen maddede insanlar bırakıp gidiyor. Yeterli çoğunluk olmazsa kongre iptal olur. 26 Haziran’daki kongreyi bence G.Saray Kulübü Başkanı Adnan Polat yapmasın. Ekim ya da kasım ayına bıraksın. Tüm sorunları halletsin. Bakın görürsünüz 2 saatte tüzük kongresi biter, geçer.
 
Evet, değiştirilsin

Gecelere kadar kongre sürmez. Herkes anlaşıp kongreye gidecek. Büyük kulüpte 6 bin üyesi olan bir kulüpte ben bunu yaptım. Yoksa, 26 Haziran yaz tatiline geliyor o yeterli sayıyı toplamak mesele. Ve bazı sorunların da çözülüp gidilmesi gerekiyor.
Ben de bunu Adnan Polat’a mesaj olarak veriyorum. Ben de 30 yıllık tüzüğün değişmesini gerçekten istiyorum. Ama kolay değildir tüzük geçirmek. Ayrıca da ikinci kez böyle bir durum olursa morali çok bozulur başkan Adnan Polat’ın.”

G.Saray reklam malzemesi olamaz

‘G.SARAY’da iki yönetici var. Biri kendine, biri kulübüne çalışır’ diyen Yüce, Yiğit Şardan için şunları söyledi: “Bu arkadaş reklam piyasasında olduğu için bunu çok iyi bildiği için hangi lafların manşet ve sükse getireceğinin farkında. G.Saray kimsenin reklam malzemesi olamaz. Şardan gibi kişiler çabuk unutulur. Unutulmamak için eser vereceksin. Suphi Batur, Mustafa Pekin, Selahattin Beyazıt ve Alp Yalman gibi.

Hakan ve Hasan tarihe geçtiler

“HAKAN Şükür ve Hasan Şaş yanlış yolda demiş Sayın Yiğit Şardan. Tamamen aksini söylüyorum. Galatasaray’ı, Galatasaray yapan isimlerden bu iki çocuk. Bunlar zaten müzeye, tarihe geçti. Ancak Yiğit Şardan hiçbir zaman müzede olamayacak. Galatasaray’ı, Galatasaray yapan insanlara bu denmez. Onların da bir beklentileri var. 2008’de şampiyonlukta kimin büyük payı var. Hakan Şükür, Hasan Şaş, Cevat Güler. Bunların haklarını teslim etmek gerekli.”

Özhan Canaydın’ı unutturmayacağız

ORHAN Yüce, rahmetli Özhan Canaydın’a olan sevgisini her zaman dile getirirken, şunları söyledi: “Özhan Canaydın bizim şehidimizdir. Canaydın, sevilen bir insandı. Bugün sayın başbakanımızın da ona çok saygısı hürmeti vardı. Fenerbahçeli olmasına rağmen eminim ki Aziz Yıldırım da çok seviyordu Canaydın’ı. Canaydın’ı kimse unutmayacak, unutturmayacağız. Seyrantepe’nin temeli 2007’de atıldı.
Özhan Canaydın attı. Maalesef Eren Talu gibi, boyundan büyük işlere girişen bir maceraperest insanın yüzünden bu stat bugünlere kalmıştır. Ben Divan Kurulu’nda yakın zamanda bir teklif yapacağım.
En azından stadın basın tribünü ya da şeref tribünü kısmına ‘Canaydın Tribünü’ demek ve o ismi koymak, bugünkü yönetimin boynunun borcu. Bunu sayın Polat’tan rica ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!