Polanski geceleri

Güncelleme Tarihi:

Polanski geceleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 10:29

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin 'Yeniden Sinematek' gösterimleri, bu ay Polonyalı ünlü yönetmen, senarist ve yapımcı Roman Polanski’nin 4 önemli filmini İzmirlilerle buluşturacak.

Haberin Devamı



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana “Yeniden Sinematek" gösterimleriyle İzmirli sinemaseverlere sunduğu sinema keyfi, yeni yılda birbirinden güzel filmlerle devam ediyor. Ocak ayında “Roman Polanski Sinemasıö temasıyla usta yönetmenin Sudaki Bıçak, Rosemary’nin Bebeği, Kanlı Saltanat ve Çin Mahallesi filmleri sinemaseverlerle buluşacak.
Sinemaseverler Cuma akşamları İzmir Sanat’ta Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston, Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, John Finch, Francesca Annis, Martin Shaw, Leon Niemczyk, Jolanta Umeca ve Zygmunt Goldberg gibi usta oyuncuları saat 20:00’da ücretsiz olarak izleme şansı bulacak.
DRAM VE GERİLİM BİR ARADA
Sinemanın kült filmlerini bir araya getiren “Yeniden Sinematek"in ocak ayındaki ilk gösterimi 6 Ocak 2017 Cuma günü. Orjinal adı "Knife in the Water", “Sudaki Bıçak" olan film, yönetmenin ilk uzun metrajlı çalışması. Film, konu itibari ile bir serseri görünümündeki genç adamın ezilme tehlikesi geçirmesiyle başlıyor. Bu kaza ile kadın ve koca arasındaki gerilimler perdeye yansıyor. Filmin devamında çift, genç adamı yanlarına alıyor ve yolculukları bir teknede devam ediyor. İki erkek arasındaki bir güç gösterisine dönüşen bu yolculuk filmin esas konusunu oluşturuyor. Bu filmle Roman Polanski uluslararası bir üne kavuşuyor.
BOL ÖDÜLLÜ BİR FİLM
13 Ocak 2017 Cuma günü, sinemaseverler Polanski’nin 1968 yılında yönettiği “Rosemary'nin Bebeği" filmini izleme şansı bulacak. Ira Levin'in aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan filmin başrollerinde Mia Farrow ve John Cassavetes oynuyor. Korku-gerilim sinemasının en başarılı örneklerinden biri olan film, genç bir çiftin New York’ta kötü şöhretli eski bir binaya taşınması ile başlıyor. Film, en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar'ı (Ruth Gordon), Altın Küre ve en iyi yabancı yönetmen ödüllerini alıyor. Film, 11 Ocak 2017 Çarşamba günü saat 19.00’da Seferihisar Kültür Merkezi-Çağan Irmak Salonu’nda da gösterilecek.
VE HUZURLARINIZDA MACBETH
20 Ocak 2017 Cuma günü, Polanski’nin William Shakespeare’in kitabından sinemaya uyarladığı “The Tragedy Of Macbethö, “Kanlı Saltanat" filmi gösterime girecek. Tutkusuyla vicdanı arasında sıkışıp bunalan İskoç Lordu Macbeth ve onun aklını çelip cinayet işleten ama sonra kontrolü kaybeden eşi Lady Macbeht’i anlatan film, şiirsel diyologları, tiyatro-sinema arasında incelikle kurulmuş tragedyasıyla dikkat çekiyor. Film, BAFTA Ödülleri’nde “En İyi Kostüm Tasarımı" ödülünü aldı. 27 Ocak 2017 Cuma günü, Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston gibi ünlü sanatçıların rol aldığı Polanski’nin “Çin Mahallesi" isimli filmi İzmirli sinemaseverlerle buluşacak. 1974 yapımı bu filmde özel dedektif J,J Jake Gittes’in ilgilendiği bir vakada karşısına çıkan karmaşık senaryo konu alınıyor. Bu film ayrıca, 25 Ocak 2017’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda 19.00’da Seferihisarlılarla buluşacak.



 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!