Pokemon Go yenileniyor, bakın neler geliyor?

Güncelleme Tarihi:

Pokemon Go yenileniyor, bakın neler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 07:44

Niantic, Pokemon Go için uzun zaman önce verdiği sözlerin bazılarını, bir sonraki güncelleme ile gerçeğe dönüştürüyor.

Haberin Devamı

Pokemon Go'nun son güncellemesi, artık seyahat halindeyken oyunu oynayamayacağınız anlamına geliyor. Uygulama, saatte 50 km üzerinde bir hızla hareket ediyorsanız bunu fark edecek ve çevrenizde Pokemon'ların gözükmesini engelleyecek.

Pokemon Go, birkaç aydır kullanımda ve uygulama, şimdiden oldukça ilerlemiş durumda. Özellikle uygulama ilk başladığı sırada sunucuların yaşadığı sorunlar düşünülürse, aradaki fark rahatlıkla anlaşılabiliyor. Ancak halen yapılması gereken pek çok şey bulunmakta.

Şimdiye kadar sözü verilmiş olan özelliklere ve güncellemelere bakıldığında pek çok farklı detay bulunuyor. Pokemon Go'daki eğitimler, diğer Pokemon oyunlarından bir miktar farklı. Vahşi ortamda Pokemon'lar ve eğitmenler ile karşılaşmak yerine eğitimler, Pokemon Go'daki takımınızın sahip olduğu Gym (Salon) içerisindeki karşılaşmalar üzerinden yapılıyor. Ancak bu işlem, rakip bir salon ile karşılaşıldığı zamanların aksine, altı Pokemon'luk bütün ekibiniz yerine sadece bir Pokemon ile yapılmakta ve bu da durumu biraz sinir bozucu hale getiriyor. Ancak bu durum, yolda olan güncelleme ile beraber değişmekte. Niantic, artık eğitim sırasında da, rakip salon karşılaşmaları ile aynı miktarda Pokemon kullanabileceğinizi söylemekte.

Haberin Devamı

Pokemon Go oynayan hemen herkesin söyleyebileceği gibi, aynı Pokemon ile tekrar ve tekrar karşılaşmak rahatsız edici olabiliyor. Daha da rahatsız edici olan kısım ise, bu tekrar Pokemon'ların neredeyse hiçbir ödül vermiyor olması. Tabii ki bu düşük seviye Pokemon'lar getirdikleri XP puanları için geliştirilebilmekte ancak 20. seviyeden sonra yeni bir seviyeye geçmenin zorlaşması, bu XP avantajını neredeyse anlamsız hale getirmekte. Ancak gelecek olan güncellemede, bu alanda da çeşitli yenilikler yapılmakta. Aynı Pokemon türünden birden fazla yakalamak bir "Yakalama Bonusu" verecek ve bu da aynı türdeki diğer Pokemon'ları yakalama şansınızı arttıracak.

Pokemon Go ilk sunulduğu sırada "üç adımlı" bir takip özelliği bulunmaktaydı ve bu özellik, bir Pokemon'a ne kadar yakın olduğunuzu göstermekteydi. Ancak Pokemon Go'nun popülerliği sebebiyle, Niantic'in sunucuları zorlanmaya başladığında bu özellik iptal edilmişti. O andan beri yeni bir özellik sunulmaya çalışılmaktaydı ancak henüz bu sistem tamamen kullanıma girmiş değil.

Haberin Devamı

Takas özelliği ise orijinal oyunların vazgeçilmek bir parçasıydı. Ancak Pokemon Go'da bu özelliğin sözü verilmesine rağmen henüz sunulmuş değil. Beta testi sırasında takaslar yerel bir şekilde yapılabilmekteydi, başka bir deyiş ile internet üzerinden takas yapılamamaktaydı. Ancak Niantic, özellik tam olarak sunulduğu sırada nasıl çalışacağını henüz doğrulamış değil.

Beklenen bir diğer özellik ise, oyuncuların birbirlerine karşı mücadele verebilmelerine imkan tanınmasıydı. Şu anda oyundaki tek savaş seçeneği, oyuncular ile rakip salonların arasında gerçekleşiyor ancak oyun yayınlanmadan önce bile Niantic, bir PVP seçeneğinin sunulacağını söylemekteydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!