Pokemon Go nedir, nasıl oynanır?

Güncelleme Tarihi:

Pokemon Go nedir, nasıl oynanır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 14:02

Tüm dünyayı etkisi altına alan Pokemon Go çılgınlığı Türkiye'ye de sıçradı. Binlerce oyuncu bayram tatilini de fırsat bilip sokaklara döküldü. Büyük ilgi gören bu mobil oyunla ilgili en çok merak edilenleri ve ipuçlarını derledik.

Haberin Devamı

1

Pokemon Go nasıl bir oyun?

Pokemon Go nedir, nasıl oynanır? Pokemon Go, akıllı telefonlarla online olarak, "artırılmış gerçeklik" (augmented reality) teknolojisiyle oynanabilen bir mobil oyun. Oyunda amaç gerçek hayatta belirli adreslere giderek orada bulunan pokemon karakterlerini yakalamak üzerine kurulu. Pokemon toplayıp kendi koleksiyonunuzu oluşturmak için sokaklarda dolaşmanız gerekiyor. Toplanılan Pokemonlarla, diğer oyuncularla savaş yapılabiliyor.

 

Pokemon Go nedir, nasıl oynanır

 

2

Pokemon Go Türkiye'de nasıl oynanır?

Pokemon Go nedir, nasıl oynanır? Pokemon Go’nun ABD’de yayınlanmasının ardından, oyun kısa sürede Apple’ın App Store’unda birinci sıraya yerleşti. Şu an için ABD ile birlikte Avustralya ve Yeni Zelanda’da Android ve iOS mağazalarından indirilebilir durumda. Pokemon Go oyunu, ileri tarihlerde bütün dünyaya açılacak ancak kesinleşmiş bir tarih yok. Pokemon Go yapımcısı Nintendo, diğer ülkedeki kullanıcıların biraz daha sabretmelerini istedi. Oyunun yakında Japonya’da da kullanıma sunulması bekleniyor.

 

Haberin Devamı

Pokemon Go nedir, nasıl oynanır

 

3

Pokemon Go nasıl indirilir?

Pokemon Go nedir, nasıl oynanır? Henüz resmi olarak ülkemizde indirilmeye sunulmayan oyun, bazı yamalı APK sürümleri sayesinde ülkemizde de oynanabiliyor. Ancak resmi olmayan bu sürümlerin telefonunuza zarar verebileceğini de unutmamakta fayda var.

 

Pokemon Go oyunu tabletlerde değil yalnızca akıllı telefonlar üzerinden oynanabilir durumda.

 

Pokemon Go nedir, nasıl oynanır

 

4

Haberin Devamı

Pokemon Go oyununun yapımcıları uyarıyor

Pokemon Go nedir, nasıl oynanır? Yapımcılar oyun gerçek dünyada oynandığı için kullanıcıları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıyor. Oyun esnasında sürekli etrafta pokemon bulmak için telefon kamerasına odaklanan oyuncular çevresel faktörlere de dikkat etmeleri konusunda uyarılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!