Podyumda 'Yeni Romantizm' rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Podyumda Yeni Romantizm rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 12:02

Podyumda 'Yeni Romantizm' rüzgarı

Haberin Devamı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi'nde 2018'in tasarımlarını sundu.

21 öğrencinin oluşturduğu 70 farklı tasarım, 'Yeni Romantizm' adıyla podyumda yine İEÜ'lü mankenler tarafından sergilendi. Defileyi, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şimga Muğan, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi Asuman Nardalı, İEÜ Genel Sekreteri Levent Gökçeer ve konuklar izledi.

Defilede, 2. sınıf öğrencileri, 'Gömlek Tasarımları' 3. sınıf öğrencileri de 'Kavramsal Yapı Söküm' eserleriyle yer alırken, İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich'in 14 tasarımdan oluşan 'PSA - Kavramsal Couture Koleksiyonu' da sergilendi. 4. Sınıf öğrencileri 'Yeni Romantizm' tasarımlarıyla izleyenleri büyüledi.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, 5 yıldır alışveriş merkezinde öğrencilerin mezuniyet projesi güz dönemi defilesini gerçekleştirdiğini belirterek, bu yıl 'Yeni Romantizm - kâbuslar ve rüyalar' başlığıyla hazırlanan koleksiyonların büyük ilgi gördüğünü söyledi. 2018 modasının farklı kültürlerden ve zamanlardan stillerin birleşimiyle kendini gösterdiğini aktaran Prof. Dr. Bulgun, defilenin kreatif direktörlüğünü öğretim görevlileri Başak Gürsoy ve Jörn Fröhlich'in üstlendiği bildirdi.

Prof. Dr. Bulgun, "4. sınıf öğrencilerimiz, defileye Öğretim Görevlimiz Jörn Fröhlich tarafından yürütülen tasarım stüdyosundaki dersinde hazırlandı. 2018 modasında her şey pozitif ve renkli, özgür. Kumaşlar ve renkler sınırsız kombinasyonlarla karşılaştırılarak eşleştirildi. 3. sınıf öğrencilerimiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şölen Kipöz yönetimindeki tasarım stüdyosunda kavramsal yapısöküm üzerine çalıştı. 2. sınıf öğrencilerimiz de, Öğretim Görevlisi Angela Burns koordinatörlüğünde ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Corsini gözetiminde kırmızı renk paleti ve temel dokuma kumaşlarla gömlek tasarımları yaptı" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!