PlayStation VR'ın çıkış tarihi hakkında ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

PlayStation VRın çıkış tarihi hakkında ilk açıklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 08:59

Daha önce çıkış tarihi verilmeyen PlayStation VR'a dönük ilk ipucu Gamestop CEO'sundan geldi.

Haberin Devamı

1990'lı yılların başındaki bilimkurgu filmleri çılgınlığından hız aldıktan sonra, ilk defa Nintendo Virtual Boy ile evlere giren sanal gerçeklik cihazları, dönemin teknolojisinin zayıflığı sebebiyle kâr edememiş ve ileride tekrar dönmek üzere rafa kaldırılmışlardı hatırlayacağınız gibi. Gerçekten de uzun bir dönem boyunca yeni bir deneme görmedik, ta ki Oculus ortaya çıkıp Kickstarter'da istediği parayı toplayana dek.

Geldiğimiz noktada 2016 yılı "VR yılı" olarak adlandırılacak gibi gözüküyor zira Oculus Rift ön siparişleri almaya başladı, HTC Vive bu ay sonunda başlayacak ve pazarın en kuvvetli isimlerinden Sony de PlayStation VR'ı bu sene içinde kullanıcılar ile buluşturacak gibi gözüküyor.

PlayStation VRın çıkış tarihi hakkında ilk açıklama

Haberin Devamı

PlayStation VR konusundaki açıklama ile Sony'den değil, ünlü oyun ve alışveriş portalı Gamestop'un CEO'su Tony Raines'den geldi. Raines, Fox News'a yaptığı açıklamada bellibaşlı VR oyunlarının piyasaya çıkışları için hazırlandıklarını, bu konuda görüşmelerinin sürdüğünü anlatırken çok önemli bir bilgi de paylaştı. Raines'e göre Sony PlayStation VR sonbaharda piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Öncelikle belirtelim, VR cihazlarının her eve girmesi uzun zaman alabilir zira Oculus Rift'in satış fiyatı yurtdışında 600$, bu da ülkemize gelmesi halinde 3000 TL civarında bir fiyat etiketine sahip olacağını gösteriyor muhtemel vergiler düşünüldüğünde. Ayrıca Oculus Rift'ten verim alabilmek için 5500 TL civarına malolacak oldukça güçlü bir oyun bilgisayarına ihtiyacınız var. Bu ayın sonunda ön siparişe sunulacak olan HTC Vive'ın fiyatının ise bunun da üzerinde olması bekleniyor.

Hal böyleyken, yeni bir sistem gerektirmemesi ve potansiyel oyun desteğinin rakiplerinin önünde olması dolayısıyla PlayStation VR'ın durumu çok kritik. PS4 kamerası ve konsolun yanında PlayStation VR'a ne kadar ödeyeceğiniz henüz açıklanmamış olsa da beklentiler 400$ seviyesinde olacağı yönünde. Yani burada da maliyetler düşük sayılmaz.

Haberin Devamı

Bakalım sanal gerçeklik çılgınlığı bu defa her eve girmeyi başarabilecek mi?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!