Play-Off'ta görüşelim

GALATASARAY açısından önemli bir direnç noktasıydı Kayserispor maçı...

Yalpa vurduktan sonra yoluna devam etmek açısından geçen hafta skor ve puan manasında mesafe kat eden lider, perçinleme işlemi için bu maça ihtiyaç duyuyordu. Kayserispor ile neredeyse her sezon yaşanan transfer gerilimi, maçın bilinmezler hanesine bir çentik daha atmıştı. Nitekim Kayserispor, yüksek dirençle ve tehditkar bir oyunla başladı. Golü bulana kadar Galatasaray’ın kuvvetli bir pozisyonu pek yoktu. Ancak bu süreçte, gerek Muslera, gerek defans bloğu maksimum olmasa da iyi bir performans göstererek direnmeyi, oyunun kontrolden çıkmasına sebep olabilecek kazaları önlemeyi başardı.
Riera’nın ortasında Melo’nun kafasıyla gelen gol, o dakika itibariyle maçı çözecek pozisyon gibi algılanmamış olabilir. Ancak önemli bir hamleydi. Devamında Galatasaray, hem fiziksel hem zihinsel olarak, sahada kalmayı ve istediği oyunu dikte ettirmeyi başardı. Bu biriken 3 puanların önemi, elbette play-off sürecinde ortaya çıkacak. Ancak mesela Beşiktaş’ın giderek uzaklaştığı ve Fenerbahçe’nin de titrek bir deplasman performansı sergilediği düşünülürse, bu galibiyetin anlamı daha da büyür.
Galatasaray’ın serinkanlılığı ve mental performansının iyi olduğunu göstermesi, bu maç açısından kazanç hanesine yazılacak iki artı puandır.
Orta ve uzun vadede, kulüp içi streslerin takıma direkt olarak yansımadığını düşünmek de mümkün... Bu ne kadar gerçektir, zaman gösterecek. Ancak Galatasaray’ın kurtuluş veya direniş formulünün Fatih Terim ve yönetim hattından geçtiğini anlamak gerek.
Muslera gerçeği
Bu maç özelinde konuşmuyorum. Fakat kulüp içindeki ayrılık rüzgarları, can sıkıcı. Eğer hedeflerinden bu gibi hadiselerden dolayı uzak kalırsa takım, açıklamak çok zor olur.
Bireysel performans meselesine girmek gereksiz. Fakat Galatasaray’ın çok iyi bir kaleci bulduğu gerçeği, Muslera’nın Kayserispor karşısındaki performansıyla tekrar doğrulanmış oldu. Orta sahada Selçuk-Melo ikilisinin direncinin bu takım için bir numaralı öncelik olduğunun ortaya çıkması gibi...
Yazarın Tüm Yazıları