Play-off heyecanı başladı

Güncelleme Tarihi:

Play-off heyecanı başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 14:21

Türkiye Tenis Federasyonu'nun 1980 yılından beri düzenlediği tenis liginde play-off heyecanı başladı.

Haberin Devamı

Bu yıl itibariyle Hürriyet Gazetesi'nin sponsorluğunda oynanan Türkiye Tenis Ligi’nin play-off maçlarında ilk müsabakalar geride kaldı. Birinci gün oynanan üç seride 6-0'la sonuçlanırken günün en çekişmeli serisinde Ankara Tenis Kulübü ile İstanbul Tenis Kulübü 3-3 berabere kaldı. İstanbul Mavi Tenis Kulübü’nde oynanan ikinci lig play-off’larında ilk mücadeleler tamamlandı.

Ankara Tenis Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı Hürriyet Birinci Tenis Ligi play-off müsabakalarında birinci gün erkeklerde TED-ENKA ve ATK-İTK serileri oynandı. Günün çekişmeli mücadelesinde İstanbul Tenis Kulübü, ev sahibi Ankara Tenis Kulübü'yle karşılaştı. Seriye Mustafa Gençsoy'un, Arsel Kumdereli karşısında 6-3, 6-4'lük galibiyetiyle başlayan İTK, ikinci maçta Orçun Seyrek'le 2-0'ı yakaladı. Alp Gölcüklü karşısında 3 maç puanı çeviren Seyrek, 4-6, 1-5'ten gelerek karşılaşmayı 4-6, 7-5, 6-1'le kazandı. Türkiye şampiyonu Ergün Zorlu, Umud Barış Ergüden'i 6-2, 6-3'le geçerken Bora Gerçeker de Çağdaş Ulukan'ı 6-1, 6-3'le mağlup ederek seriye dengeyi getirdi. Birinci çiftler müsabakasında ilk sette 5-2'yi bulan Barış Ergüden/Erhan Oral ikilisi, Ergün Zorlu/Arsel Kumdereli karşısında tutunamadı ve karşılaşmayı 7-6, 6-3'le yitirdi. ATK’nın averajla üstün tamamladığı seride son çiftler müsabakası ise İTK 6-1, 6-2'yle galip ayrılan taraf oldu.

Haberin Devamı

Grup maçlarını lider olarak tamamlayan TED, play-off'a da hızlı başladı. Serinin ilk maçında Efe Yurtaçan, İlhan Mutlu'yu geriye düştüğü maçta 4-6, 6-3, 6-4'le mağlup etti. TED'li Anıl Yüksel, Egehan Sertkaya'yı 6-2, 6-0, Haluk Akkoyun da Cem İlkel'i 6-2'lik setlerle yenerek seride 3-0 üstünlüğü getirdi. Teklerde Barkın Yalçınkale de Uğur Atalay'ı 6-1, 6-1'le mağlup etti. Son iki maçı da kazanan TED, seride 6-0'ı buldu.

Hürriyet Birinci Tenis Ligi'nde kadınlarda ENKA ve TED, rakiplerini set vermeden serilerini kazanmayı bildi. İlk gün İTK ile karşılaşan ENKA, seriyi 6-0 üstün tamamladı. İpek Soylu ilk karşılaşmada Mina Saygı'yı 6-1'lik setlerle geçerken ikinci mücadelede Başak Eraydın, rakibi Eylül Benli'ye oyun vermeden 6-0, 6-0 yenmeyi başardı. Türkiye'nin kadınlarda bir numarası Çağla Büyükakçay, üçüncü maçta Seda Arantekin'i 6-4, 6-3, genç raket Melis Sezer de Tuğçe Doğan'ı 6-1, 6-1'le mağlup ederek kulübü adına 4-0'ı buldu. Çiftlerde de İTK'yı geçen ENKA, ilk günü 6-0'la tamamladı.

Haberin Devamı

Günün ikinci serisinde geçen yılın şampiyonu TED, İzmir temsilcisi KTK ile oynadı. Ünvanını korumak için mücadele eden TED'te ilk maçı Derya Turhan, KTK'dan Fulya Arslan karşısında 6-0'lık iki setle kazandı. Serinin ikinci maçında İpek Birol, 6-2, 6-2'yle Ege Kurtoğlu'nu yenerken Pemra Özgen de Aslı Türksoy'u 6-2, 6-1'le geçti. EKin Bahıtlı son tekler maçında İdil Özdamar'ı oyun vermeden mağlup ederek seride 4-0'ı buldu. Çiftlerde mücadelelerinde toplam iki oyun daha veren TED, İzmir ekibine 6-0'lık üstünlük sağladı.

Birinci lig için oynuyorlar
 
İstanbul Mavi Tenis Kulübü'nde oynanan Hürriyet İkinci Tenis Ligi'nde de play-off maçlarında ilk gün tamamlandı. Erkeklerde Ağrı Tenis Kulübü, İzmir Tenis Kulübü'nü 4-2'yle geçerken Levent Tenis Kulübü'yle Tenis Akademi İncek Spor Kulübü seriden 3-3'lük sonuçla ayrıldı.
 
Kadınlarda play-off maçlarında birinci günde iki seri oynandı. PTT, ilk gün serisinde Yeşilyurt Spor Kulübü'nü 6-0'la yenerken İzmir Tenis Kulübü de Antalya Tenis Kulübü'nü 4-2'lik sonuçla mağlup ederek birinci serisini galibiyetle kapattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!