Play-off eÅŸleÅŸmelerinde program belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Play-off eÅŸleÅŸmelerinde program belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 00:00

Beko Basketbol Ligi'nde play-off yarı final maçlarının programı belli oldu.

Haberin Devamı

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, yarı final serisinin ilk maçlarının 16 Mayıs Cuma günü BeÅŸiktaÅŸ Cola Turka ile Türk Telekom arasında BJK Cola Turka Arena'da, 17 Mayıs Cumartesi günü de Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ãœlker arasında 17 Mayıs Cumartesi günü Abdi Ä°pekçi Spor Salonu'nda yapılacağı ve iki karşılaÅŸmanın da saat 20.00'de baÅŸlayacağı bildirildi. Â

Normal sezon sonunda ligi ilk sırada bitiren Beşiktaş Cola Turka, çeyrek finalde Banvit'i zorlu bir seri sonunda 3-1 ile geçerek adını yarı finale yazdırdı. Beşiktaş Cola Turka'nın rakibi Türk Telekom ise normal sezonu 4. sırada bitirirken, çeyrek finalde şampiyonluk adaylarından Galatasaray Cafe Crown'u oynadığı 3 maçta da mağlup ederek, siyah-beyazlıların rakibi oldu. Türk Telekom ile Beşiktaş Cola Turka ligin ilk haftasında karşılaşmışlar ve mücadeleden Türk Telekom 93-86 galip ayrılmıştı. Ligin ikinci devresinin ilk haftasında bu kez İstanbul'da karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde yine Türk Telekom 65-86'lık skorla galip ayrılmıştı. Türk Telekom, normal sezonda aldığı 2 galibiyet ile final serisine 1-0 önde başlayacak.

Haberin Devamı

Beko Basketbol Ligi'ni 2. sırada tamamlayan Efes Pilsen, çeyrek finalde Pınar Karşıyaka ile eşleşti. Rakibini 3-1'lik seri ile mağlup eden lacivert beyazlılar, bu sonuçla yarı finale çıkmaya hak kazandılar. Ligi 3. sırada bitiren Fenerbahçe Ülker ise 6. sırada sezonu tamamlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi ile eşleşti. Sarı-lacivertliler zorlu ve çekişmeli maçların ardından seriyi 3-1 kazanırken, yarı finalde Efes Pilsen'in rakibi oldular. Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen'i sezon içinde 75-72 ve 78-70'lik skorlarla iki kez mağlup ederek yarı final serisine 1-0 öne başlamaya hak kazandı.

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin programı şöyle:

16 Mayıs Cuma
19.00 Beşiktaş Cola Turka-Türk Telekom (Beşiktaş Cola Turka Arena)

17 Mayıs Cumartesi
19.00 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker (Abdi İpekçi Spor Salonu)

19 Mayıs Pazartesi
Türk Telekom-Beşiktaş Cola Turka (Ankara Atatürk Spor Salonu)

Haberin Devamı

20 Mayıs Salı
Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Abdi İpekçi Spor Salonu)

21 Mayıs Çarşamba
Türk Telekom-Beşiktaş Cola Turka (Ankara Atatürk Spor Salonu) (Gerekirse)

22 Mayıs Perşembe
Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Abdi İpekçi Spor Salonu) (Gerekirse)

24 Mayıs Cumartesi
Beşiktaş Cola Turka-Türk Telekom (Beşiktaş Cola Turka Akatlar Arena) (Gerekirse)

25 Mayıs Pazar
Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker (Abdi İpekçi Spor Salonu) (Gerekirse)

Karşılaşmaların NTV ve NTV Spor'dan naklen yayınlanacağı, ilk 2 maç dışındaki karşılaşmaların başlama saatinin daha sonra Ligler Direktörlüğü tarafından açıklanacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!