Platonik aşkım kiracımız oldu

Rüyamda, platonik olarak aşık olduğum ve bana ilgi duyduğunu bildiğim kişi, ailemle oturduğumuz eve kiracı olarak gelmişti.

Ben onu görünce çok heyecanlandım ve aynı evde oturacağımıza göre er ya da geç beni göreceğini düşünerek karşısına çıktım. Ama beni tanımadı. Kalbim çok kırıldı. Kendimi tanıttıktan sonra, bana gerçek ismimle değil de, sadece bana çok yakın kişilerin çağırdığı isimle hitap etti ve çok sevimli baktı.
Bizim başka bir evimiz olmasına rağmen, neden bizimle beraber oturacağını düşündüm ve kardeşimle bu konuyu konuştum. Kardeşim, onun karısının ve çocuğunun da geleceğini söyledi ama bu pek umurunda değil gibiydi.
Sonra evimizin önünde kırmızı bir araba durdu, içinde iki tane tanımadığım sarışın kadın vardı. Bana Aydın’a hangi taraftan gidileceğini sordular. Ben de aralarından birisinin, benim beklediğim kişi (aşık olduğum kişinin eşi) olup olmadığını sordum. Bana sadece adres sorduklarını, zamanlarını boşa harcayamayacaklarını söylediler.
Daha sonra bir dolmuş durdu, içinden bir kadın indi. Asyalıydı ve boyu çok kısaydı. Ayrıca çirkindi, suratında siyahlıklar vardı. Ama ben ona acıyarak değil, farklı bir şekilde yaklaştım. Aşık olduğum kişi bu kadar çirkin birisiyle evlendiği için üzüldüm ama bu fikri hemen aklımdan attım, kendi kendime böyle düşünmemem gerektiğini söyledim.
Hemen sarmaş dolaş olduk kadınla. Bu arada hava karanlık gibiydi. Kardeşim alay eder biçimde “Ne kadar kısa” dedi. Sonra eve çıkıp mutfağa girdik. Ben bir şeyler hazırlamaya çalışırken, o mutfak masasında oturdu. Önünde de bir erkek çocuğu vardı. Kadın inanılmaz derecede güzelleşti ve yüzündeki siyahlıklar gitti...
RUMUZ: SUNA

YORUM:

Platonik aşkların genel işleyişi işte! Gece gündüz hayal kurdurur. Rüyanız, platonik aşk duyduğunuz kişi, eşi ve çocuğu ile ilgili iç hesaplaşmanızı ifade ediyor. Bu kişiden hoşlanmanıza rağmen, evli olması nedeniyle doğal olarak ondan uzak duruyor olmalısınız. Ancak bilinçaltınız egonuzun okşanması sinyali gönderdiği için, bu kişinin eşini, kendi ölçülerinize göre güzel görünmeyen bir tipleme ile görmüşsünüz.
Sonra vicdanınız devreye girmiş, dış görünüşle yorum yapılmaması gerektiği konusunda uyarı yollamış ve son olarak devreye giren çocuk da içinizdeki iyi insanı ortaya çıkarmış. Ve siz aileye saygı duyup, platonik aşkınızı unutarak, iyi birisi olduğunuzu fark ettiğiniz için rüyanızdaki tüm siyahlıklar kaybolmuş.
Bu arada aşık olduğunuz kişi evli değilse eğer, rüyanızın yorumu değişir. Eğer böyleyse, bilinçaltınızda bu aşkla ilgili korku ve kaygı duyuyor, ayrıca cesaretsiz davranıyorsunuz şeklinde yorumlanabilir.
Yazarın Tüm Yazıları