Plastikleri çevreci yapacak

Güncelleme Tarihi:

Plastikleri çevreci yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 20:09

Kimya devi MKS Devo, plastikleri daha sağlıklı ve çevre dostu malzemelere dönüştürecek 4 milyon dolarlık bir yatırımı hayata geçiriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Şengün “Tesislere 2017 yılında 10 milyon dolarlık ek yatırım planlanıyor” dedi.

Haberin Devamı

MKS Devo, Bandırma Organize Sanayi’de kurulu tesislerine yaptığı 4 milyon dolarlık ek yatırımla, plastik üretiminde kullanılan kanserojenik ftalat bazlı hammaddeleri ortadan kaldıracak çevreci, organik plastik hammaddeleri üretmeye başlıyor. Kimya devinin, 50 milyon dolarlık ihracat hedeflediği yeni üretim tesisleri, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un da katıldığı törenle hizmete girdi.

İHRACAT ARTACAK

Açılışta konuşan MKS Devo Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Korgün Şengün, ana hedeflerinin Türkiye’nin 40 milyar dolara yaklaşan kimya ithalatını yerli üretimle ikame etmek olduğunu, bununla birlikte açılışını gerçekleştirdikleri organik kimyasal esterleşme üretimi tesisiyle ihracata da ağırlık vermeye başladıklarını kaydetti. İlk etapta 50 milyon dolarlık bir ihracat hedeflediklerini belirten Şengün, önümüzdeki yıllarda bu rakamın artacağını vurguladı. Mevcut hammadde üreticilerinin var olan üretim teknolojileri ile günceli yakalamaktan uzak olduğuna işaret eden Şengün, “Üç senedir Ar-Ge çalışmalarını büyük bir titizlikle devam ettirdiğimiz ve birçok patentli buluşlar ile desteklediğimiz mühendislik çözümleri sayesinde üretim teknolojisini inovatif bir yaklaşımla yeniden dizayn ettik. Türkiye pazarında yine önemli bir organik hammadde açığını kapatacağımızı öngörüyoruz. DOTP, ftalatsız plastifiyan olarak pazara giriş için seçtiğimiz başlangıç ürünü olacak” dedi. MKS Devo Kimya’nın 2003 yılında kurulduğunu anlatan Korgün Şengün, “Türkiye’nin 35 milyar dolarlık kimya ithalatının yerli ikamesi için çalışan bir sanayi kuruluşuyuz. Sadece üretimden satış yapan firmamız 2015’te 70 milyon TL ciroya ulaştı. 2016 yılı için yüzde 40 büyüme hedefini benimsiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!