Planlarımızı değiştirmedik

Güncelleme Tarihi:

Planlarımızı değiştirmedik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 21:35

İTALYAN gastronomisini dünyaya tanıtan market ve restoran zinciri Eataly Zorlu Center ile İstanbul’a 3 yıl önce geldi.

Haberin Devamı

Geçen yıl 37.1 milyon lira ciro yapan Eataly Türkiye’deki ikinci şubesini Bağdat Caddesi’nde 5.2 milyon liralık yatırımla açacak. Eataly Genel Müdürü Cenk Akın, Eataly’nin 2016 yılını iyi geçirdiğini, Zorlu Center’a gelenlerin yüzde 10’unun Eataly’e uğradığını kaydetti. Akın, “Bağdat Caddesi’nde 3 katlı 1200 metrekarelik bir yer açıyoruz. Eylül ayında açacağımız yerimizin de bir yılda 20 milyon lira ciro yapmasını bekliyoruz. Bu yerimizde de Türk üreticilerin ürünlerine yer vereceğiz” dedi. IPSOS verilerine göre 2016 yılında restoran sektörü Türkiye’de yüzde 7 küçüldü. Akın, “Bu bile iyimser bir oran. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Biz geçen seneye göre yüzde 6 büyüdük” dedi.

1500 YERLİ ÜRÜN

Cenk Akın, yalnızca İtalyan ürünlerinin değil Türkiye’deki geleneksel yöntemlerle üretim yapan küçük üreticilerin de ürünlerine yer veren bir market ve restoran karması olduklarının altını çizdi. Akın, “12 konsept var içimizde. O yüzden de geçtiğimiz 1.5 yıl boyunca yaptığımız işlerin odağında hep küçük üreticileri destekleme fikrini tuttuk. Bodrum mandalinası reçelimiz, Kuzey Ege’den zeytinyağlarımız, Türk peynir üreticilerinin peynirleri gibi ürünlerimiz var. Eataly’nin asıl misyonu küçük üreticilerin ürettiklerini tüketiciyle buluşturmak. Ggıda dışında maksimum bir mağazası olan Türk markalarını da aramıza kattık. Eataly’da 13 çeşit ekmek üretiyoruz. Makarna cipsi ürettik, patentini aldık. 3200 farklı ürünümüz var, bunun 1500’ü yerli üreticilerden gelen ürünler” dedi.

Haberin Devamı

NUTELLA CAFE’YE REKOR TALEP

EATALY’nin Zorlu Center’da iki ay önce açılan Nutella Cafe’si rekor satışa imza attı. Dünyada 12 Nutella Cafe olduğunu hatırlatan Cenk Akın, “Çok yeni olmasına rağmen ciromuzdan yüzde 2 pay aldı Nutella Cafe. Bu kısa zamanda büyük başarı, cirosu 80-90 bin liraya ulaştı” dedi.

SIRADA KARS KAZ EVİ VAR

EATALY mekanında yerel mutfaklara da yer açıyor. Geçen yıl içinde Mardin’den Hayatım Yenibahar ve Amazon Kraliçeleri’ni ağırlayan Eataly’e yakında Kars Kaz Evi gelecek. Cenk Akın, Şanlıurfa’da hiç pizza yememiş çocuklara pizza pişirdiklerini de anlattı. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!