Hürriyet'i Takip Et

Hürriyet'i Takip Et!
Hürriyet Facebook
Hürriyet Twitter

Arjantin'de tren faciası: 40 ölü, 550 yaralı

Hürriyet Planet
23 Şubat 2012
Arjantin'de tren faciası: 40 ölü, 550 yaralı

Arjantin’in en işlek tren istasyonlarından birinde yolcu dolu bir trenin peronun sonundaki bariyerlere çarpması sonucu en az 40 kişinin öldüğü, 550 kişinin yaralandığı bildirildi.

Buenos Aires Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Alberto Crescenti, yaptığı açıklamada en az 550 kişinin yaralandığını, 30 kişinin de trenin ilk vagonunda mahsur kaldığını söyledi.

 

Sivil savunma biriminden yapılan açıklamada, kazada en az 40 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

 

ARJANTİN'DE TREN FACİASI / FOTO GALERİ


KAZA ANI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ / WEB TV

Kurtarma görevlileri, mahsur kalan yolcuları kurtarmak için vagonun tavanını keserek içeri makara sarkıttı.

 

Arjantin Ulaştırma Bakanı J.P. Schiavi ise istasyonda bulunan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, banliyö treninin çok hızlı gittiğini, bu nedenle istasyondaki peronun sonundaki bariyere çarptığını ve çarpma sırasında trenin lokomotifinin ve ilk vagonunun ezildiğini belirtti.

 

Trenin en çok zarar gören kısmının yolcuların bisikletlere yer açmak için sıkıştığı birinci vagon olduğu belirtildi. Hayatta kalan yolcular TeleNoticias kanalına yaptığı açıklamada, birçok kişinin metal ve cam parçaları yüzünden yaralandığını söyledi.

 

Yolcular, vagonların çatılarıyla tabanlarının ayrıldığı sırada camların patladığını belirtti. Kompartımanların tıklım tıklım dolu olduğu ve insanların kazanın etkisiyle birbirini ezdiği ifade edildi.

 

Sarmiento hattı sendika lideri Ruben Sobrero, Radio La Red’e yaptığı açıklamada, “Bu lokomotif dün kullanılmaya başlandı ve frenleri gayet iyi çalışıyordu. Daha önceki istasyonlarda sorunsuz durdu. Şu an ne olduğu konusunda yorum yapamıyorum” diye konuştu.

 

Sobrero, hastaneye kaldırılan makinistle de henüz görüşemediklerini söyledi.

 

KAZA YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

ARJANTİN'DE TREN FACİASI / WEB TV

Hürriyet Haber Yorumları - Yorum Yaz
22/02/2012 - 21:03
Hizli treni hizlandirilmi tren yaptiklarini dusunmek istemiyorum. Makinistin alacagi ceza da belli o zaman. Gerisi burokratik islem. Ama fazla masrafli olmasina geek yok, canli ornegi, yol yordam bulmalari zor degil. Turkiye ye kucuk bir know-how bedeli ile telif hakki yetmesi lazim.
 ADnet  
Reklam için
Diğer Haberler
© Copyright 2012 Hürriyet - Doğan Yayın Holding