Hürriyet'i Takip Et

Hürriyet'i Takip Et!
Hürriyet Facebook
Hürriyet Twitter

Kaddafi'nin oğlu: Ülkeme dönüp isyana liderlik edeceğim

Hürriyet Planet
11 Şubat 2012
Libya'da isyana liderlik edeceğim

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Saadi Kaddafi, halkın büyük çoğunluğunun mevcut durumdan memnun olmadığını iddia ederek, Libya'ya geri dönme ve geçiş hükümetine karşı bir ayaklanmaya liderlik etme tehdidinde bulundu.

El Arabiya televizyonuna, geçen Ağustos ayında sığındığı Nijer’den telefonla açıklama yapan Kaddafi, "Libya'ya herhangi bir zaman içinde döneceğim"  dedi.

 

"Libya halkının çeteler tarafından yönetildiğini" öne süren Saadi Kaddafi, "Libyalıların yüzde 70'inin mevcut durumdan memnun olmadığını ve günden güne yayılan bir isyanın söz konusu olduğunu" söyledi.

 

Saadi Kaddafi, "Ayaklanma başladı ve ben her geçen gün bu hareketin daha da büyüdüğüne tanık oluyorum. Bu ayaklanma bazı bölgelerle sınırlı kalmayacak, Cemahiriye'nin tamamını kapsayacak" diye konuştu.

 

İktidardaki Ulusal Geçiş Konseyi kadroları dahil olmak üzere Libya'da hala birçok destekçisi olduğunu belirten Kaddafi, ülkesine dönüşünde, "intikam veya misilleme operasyonlarının düzenlenmemesini sağlamak için çalışacağını" söyledi.

 

NİJER: TESLİM ETMEYECEĞİZ

Nijer ise Kaddafi'yi teslim etmeyeceğini bildirdi.

 

El Arabiya'nın haberine göre, Nijer hükümet sözcüsü Maru Amedu, başkent Niamey'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "huzur bozucu" açıklamalar yaparak sığınma şartlarını bozmasına rağmen Saadi Kaddafi'yi Libya’ya teslim etmeyeceklerini söyledi.

 

Amedu, tutumlarının açık olduğunu belirterek, "Saadi Kaddafi'yi bağımsız ve tarafsız yargı sistemi olan bir yönetime teslim edeceğiz" dedi.

 

TRABLUS'TAN KAÇIP NİJER'E SIĞINDI

Muhalif güçlerin Ağustos ayında başkent Trablus'a girmesi ardından sınırı geçerek Nijer'e kaçmıştı.

 

Libya'daki Ulusal Geçiş Konseyi, başkent Trablus'un düşmesinin ardından Nijer’e sığınan Saadi Kaddafi'nin iadesini istemişti.

Hürriyet Haber Yorumları - Yorum Yaz
11/02/2012 - 17:18
babasından haberdar degil galiba
Hürriyet Haber Yorumları - Yorum Yaz
11/02/2012 - 16:50
Ama ba$ta Fransizler olmak üzere batililarda "yeter artik o petrol gelirlerinden birazda biz yiyelim" diyorlar, o yüzde evlat kaddafi fazla heveslenmesin ona bunu yedirtmezler
 ADnet  
Reklam için
© Copyright 2012 Hürriyet - Doğan Yayın Holding