Plan değişikliklerini mahkeme durdurdu

Güncelleme Tarihi:

Plan değişikliklerini mahkeme durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 16:46

Başkent’in seyir noktalarından biri olan Çaldağı’nda, yüksek katlı yapılaşmanın önünü açacak plan deşikliği ile Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Bira Fabrikası alanının, spor alanına dönüştürülmesine ilişkin plan değişikliği, mahkeme kararıyla durduruldu.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

“Ankara’nın bakı noktası dediğimiz Çaldağı Kentsel Dönüşüm Alanı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi bir plan değişikliği yaptı. Büyükşehir Belediye Meclisi, alanın yarısına emsal iki vererek ve kot altındaki yapılaşmayı da emsal dışı bırakarak, bölgede gizli emsalle yüksek yoğunluklu bir yapılaşmaya açmayı öngördü. Ankara için nefes olacak panoramik görünüm noktası yüksek yoğunluklu yapılaşmaya açılmak isteniyordu. Ankara 11. İdare Mahkemesi bu plan değişikliğine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

‘TELAFİSİ MÜMKÜN DEĞİL’

Ayrıca Çevre Şehircilik Bakanlığı, AOÇ Bira Fabrikası alanına dair bir spor alanı planı geçirdi. Hızlıca yargıya taşıdık yargı inanılmaz derecede hızlı çalıştı. Ankara 7. İdare Mahkemesi, Bakanlığın AOÇ’deki spor alanı yapma sürecinin telafisi mümkün olmayan zararlar vereceği gerekçesiyle karşı tarafın savunması alınana kadar yürütmeyi durdurma kararı verdi.”

Haberin Devamı

Dikmen’in, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu açısından önemine değinen Tezcan Karakuş Candan, Çaldağı’nın anıtsal kamusal bir bakı noktasına dönüştürülmesini önerdi.

BAKMADAN GEÇME!