Plaketlerini Güzeliş’ten aldılar

ZEN Diamond ve Hello! Dergisi’nin işbirliğinde hayata geçen “Pırlanta Kalpli Kadınlar” projesi kapsamında, sosyal sorumluluk faaliyetleri ile öne çıkan sekiz başarılı kadına plaket verildi.

Önceki gece Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleştirilen törene iş ve cemiyet hayatından birçok önemli isim katıldı. Törende Minik Kalpler Derneği’nin başarılı temsilcisi Aslı Üstünkaya, Bir Dilek Tut Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Carole Hakko, Yaratıcı Çocuklar Derneği Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan, Açıkkapı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Kurdoğlu, TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, TEMA Vakfı Üyesi Esra Öztürk, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Üyesi Neslihan ıplikçioğlu ve Türkiye ış Kadınları Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Neşe Kavak plaket aldı. Plaketler, ZEN Diamond Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş ve ZEN Diamond Yönetim Kurulu Üyesi şükran Güzeliş tarafından verildi.
şükran Güzeliş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında bu kadınların başarılarını bir kez daha vurgulamak istediklerini belirtti.
Tören, Türk kadınına eğitim görme, istediği mesleği seçme, toplumun her kademesinde var olma hak ve özgürlüğü kazandıran Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’ye onur plaketi verildi. Yurtdışında olan Adatepe’nin plaketini eşi Öke Adatepe aldı.
Kongrede olduğu için törene katılamayan Prof. Dr. Neşe Kavak’ın plaketini de oğlu Mehmet Kavak aldı. Aslı Üstünkaya ise annesinin rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadı.

Kulağından ameliyat oldu

Nilgün Dereli, önceki gün kulağından ameliyat oldu. Yaz aylarında orta kulak iltihabı geçiren ve artan ağrıları sonucunda gittiği doktorun kulak zarının onarılması gerektiğini söylediği Nilgün Hanım, önceki gün Gayrettepe’deki Florence Nightingale hastanesinde operasyon geçirdi. Hastaneden dün taburcu olan ve şimdi evinde istirahat eden Nilgün Hanım’ı kızları Zeynep ve Nazlı bir an olsun yalnız bırakmıyor.
Yazarın Tüm Yazıları