GeriSeyahat ‘Plajda duran kadın’ın olmazsa olmazları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
‘Plajda duran kadın’ın olmazsa olmazları

‘Plajda duran kadın’ın olmazsa olmazları

Biraz geckmeli olsa da deniz sezonu açıldı. Mayo, terlik, gözlük, şapka ve çanta plaja giderken yanınızda olması gereken 5 temel şey. Buyurun mukayeseli vitrinlere, en alımlı raflara, en trendy tercihlere.

BEYONCE’NİN BİKİNİLERİ
H&M’de Afrika’nın sıcağı, kıtadan esinlenen renk ve motiflerle kendini gösteriyor. Önden fermuarlı straplez mayolar, bordo tonlarında ve batik boyalı görünüme sahip. H&M bu yaz kampanyasında Beyoncé ile işbirliği yaptı. Koleksiyon da Beyonce’nin kendi stilinden yola çıkarak tasarlandı. Bikini üstleri; 29,95 TL, bikini altları; 24,95 TL, mayolar: 49,95 TL’den başlayan fiyatlarla…
600 PARÇALIK KOLEKSİYON
KOM mayoları bu yaz Afrika rüyası, orman çiçekleri, dantel, gökkuşağı, sunshine, marine ve mücevher kutusu gibi yedi ayrı temadan oluşuyor. 600 parçalık koleksiyonda her zevke uygun mayo var. Fiyatlar 145 - 225 TL. KOM’un 1V1Y’de satılan plaj çantasının fiyatıysa 39 TL.
FOTOLAR KARL USTADAN
İstinye Park’da mağazası bulunan Eres markasının çekimlerini Karl Lagerfeld’in yaptığı bu seksi mayosunun fiyatı 715 TL.
HER VÜCUT TİPİNE UYGUN
Calzedonia koleksiyonuna 60 ve 70’lerin modasını yorumlayan retro bir çizgi hakim. Koleksiyon, bikini üstlerinden slip, ipkini, Brazilians gibi iki parçalı modellere,  tek parça mayolara kadar tüm vücut tiplerine ve tercihlere uygun modellerle dolu. Fiyatlar 120-180 TL.
İNTERNETTEN ALACAKLARA
Plaj alışverişine çıkmak için vaktiniz yoksa bu işi internet başında da halledebilirsiniz. 1V1Y.com Zeki Triko’nun bikinilerini bile satıyor: 339 TL. Yine Aynı sitede satılan Big Bubble marka plaj çantası 156, Süper marka retro gözlük 431 TL.
AYAKLARA NE GİYELİM?
Sandalet, terlik deyince rahatlık, ayağı terletmemesi ve sudan etkilenmemesi çok önemli. İşte size üç alternatif: Adidas mavi santalet 145, Ceyo’nun pembeli yeşillileri 57, Havaianas leopar tabanlı parmak arası 74.90, Vivienne Westwod’un Melisa için tasarladığı kalpli terlik 245 TL.
KAFAYA GÜNEŞ GEÇMESİN
Plaj şapkası deyince Ozz D’sign’ın internettende satın alabileceğiniz eğlenceli şapkalarını öneririm. Midye kabuklular 130 TL, üzerinde ‘Yaz Kafası’ yazan mesajlı şapka 90 TL.
YABANCI MARKA İSTEYENLERE
Alternatif bikini arayanlar için Beymen ve Harvey Nichols gibi çok markalı mağazalar var. Yüksek belli Lisa Marie Farnandez marka bikini 1125 TL. Çiçekli Lasul marka bikiniyse 625 TL.
TASARIMCI BİKİNİLERİ BUNLAR
Mayoda tasarımcı markaları Oye, Lilyandrose ve Marquesa Beachwear birbiriyle yarışıyor. Oye’nin yer yer transparan siyah bikinisi 590, Lilyandrose’un mor ve yeşil modeli 500, Marquesa nın bikinileriyse ortalama 590 TL.
AKILLI KALIPLAR
450 parçalık mayo, bikini ve mayokini koleksiyonunu aynı zenginlikte pareo ve plaj giysileriyle tamamlayan Sunset, bu yaz akıllı kalıplara, vücut kusurlarını gizleyen modellere ağırlık vermiş. Koleksiyon fotoğrafları ‘Dünyanın En Seksi 8’inci Modeli’ seçilen ve dünyanın en çok kazanan ilk 20 modeli arasında yer alan Nicole Meyer (20) ile çekilmiş. Fiyatlar 99-199 TL.

2013 plaj erkeği

Başak Dizer Fransez

Sezonlardır sörf şortları çok modaydı. Türk erkekleri bu uzun kesim mayoyla oldukça haşir neşir oldu. Boyunuz kısa olsun, uzun olsun hepiniz bu şortlardan giydiniz. Fakat iki-üç sezondur şort boyları kısaldı, daraldı. Öncülük yapmak isteyen cesur erkekler bu yaz kısa boxer-şortları hatta slip mayoları denesinler. Tek bir şartla: Kısa boy şortlarda küçük desenleri tercih edin. Ama iş renge gelince, bu yaz sınır yok.
“Mayomun üzerine bir tişört geçiririm” deyip kolaya kaçmayın. Bu sezon yıkanmış, hafif buruşuk, renkli, keten, koton ve vual kumaştan gömlekler deneyin. Açık mavi, beyaz  ve pudra renkleri tüm şortlarla uyumlu olur. Kısa kollu, cepli yıkanmış denim gömlekler de... Biraz cesaret: Hawai desenli, tropikal çiçekli baskılı gömlekler de vazgeçilmez olacak. Bu yaz atlet kesim ve kolsuz tişörtler de sahil için rahat ve pratik bir alternatif. Ama dikkat! Bu tişörtler için fit olma şartı var.

Şapka, gözlük ve aksesuarlar...

Bu sene fötr şapkaların tekrar moda olduğundan bahsetmiştik. Plaj için bu modellerin hasır ya da keten olanlarını alın. Panama modeli denen hasır şapkalar klasik ama elegan, basketbol kepleri casual ama genç bir görüntü verir. Hangisine ihtiyaç duyduğunuza siz karar verin. Tek koşulum var: Yazlık olduğu için şapkalarınızın açık renk, keten ya da koton kumaştan olmasına dikkat edin.
Renkli çerçeveli, aynalı camlı gözlükleri şehir hayatında iddialı bulanlar için söylüyorum; plajlarda bronz teninizde tahmin ettiğinizden çok daha cool ve dikkat çekici görünecek.
Aksesuarsız plaja inmeyin. Erkeklerin boyunlarına astığı deri ve metal kolyeler ve renkli örme deri bileklikler çok güzel.
Geldik ayaklara... Mayo-şortlarınızla en uyumlusu parmak arası terlikler. Deri veya renkli plastik sandaletler de oldukça revaçta. Ayakkabı olarak çorapsız giyilen, yumuşak koton sneaker, loafer ve espadrilleri plajda giymeyi denerseniz bir adım öndesiniz demektir.
Çanta, havlu deyip geçmeyin. Mayo firmaları mayonuzla uyumlu renklerde çanta ve havlular tasarladı. Aklınıza gelen ilk çantayı almak yerine biraz düşünüp en cool ama spor plaj çantasını bulmaya çalışın. Fakat şunu söyleyeyim, bu yaz renkli, çizgili koton sırt çantalarını plajlarda oldukça çok göreceksiniz.

False