Plaj ana haber bülteni

Plaj dediğin bambaşka bir dünya: Islak, gevşek, yağlı, dip dibe, güneş gözlüklü ve dedikodusu bol...

Haberin Devamı

Peki plaj dünyasında neler oluyor, nelerden bahsediliyor? Sizin için (çok) zahmet ettim ve Çeşme plajlarında iki gün geçirdim. İşte buyrunuz, plaj ana haber bülteni:

“OPEN YAŞIYORLAR ŞEKERİM!”

- Plaj kadınlarından korkulur! Hem şu sıra pek popüler “Fifty Shades Of Grey” kitabını soluksuz okuyor hem de bir araya gelince plajdaki herkesin raporunu çıkartıyorlar anında.
Misal: “Bizim Şeyda o ya! Evet, hâlâ evli! Ama kocasını aldatıyor biliyorum. Tabii kocası da onu. Open (açık) yaşıyorlar şekerim! Koca haklı ama aldatmakta. Baksana Şeyda’nın
vücuduna, pert!”
- Ve bir başka misal: Kariyeri şahane ama bedeni hırpalanmış bir kadın. Kocası çocukların kum kovalarını taşımakla meşgul.
Bizim plaj kadınları anında raporu çakıyor: “Adam gay. Kadın da bunu biliyor.”

Haberin Devamı

KADINLAR NEDEN ŞAŞKIN?

- Plaj kadını ve erkeğinin gün içinde yakaladığı ortak duygu: Birilerini tavlamak! Evet tavlanmak değil, tavlamak.
Herkes avcı (kurt) yani plajda, biri beni avlasın diye bekleyen (kuzu) pek az. Varsa da oyun dışı zaten...
- Anladığım odur ki bu yaz plaj kadınları, plaj erkeklerinin aşırı fit olma durumu karşısında hayli şaşkın. Konuşmalar şöyle: “Aa, Selda’dan boşanan Ahmet değil mi o? Ne ara bu hale gelmiş! Çok iyi ya! Six Pack’lere bak, maşaallah!”

SON MODA: MATCOT

- Plaj erkekleri de fit vücutlarını göstermekle mevcut.
En kestirme yol, denizin içinde voleybol oynamak ya da İsrail çıkışlı matcot’u oynamak...
Masasız masa tenisi olarak tabirleyebileceğim Matcot esnasında tüm kasları bir bir teşhirlemek en son moda nitekim...

YAĞ SÜRDÜRTME!

- Plaj kadınlarının en nefret ettiği şey, ister çok samimi kız arkadaşı olsun ister çok aşık olduğu sevgilisi/kocası, bir sırta güneş yağı sürmek zorunda kalmak! Çok fena buluyorlar bu görüntüyü. Teklif edince de burun büküyor, istemeyerek sırt temasına geçiyorlar.

VE PLAJ ÜNLÜLERİ

- Bir de plaj ünlüleri var tabii. Onlar ayrı bir kategori. Onlar ne kadın ne erkek. Cinsiyetler üstü arzu nesneleri onlar. Çünkü onları plaj kadınları da erkekleri de dikizliyor. Ya aşırı hayranlık ya da aşırı hasetlikle...
Hayranlık varsa, mutlaka ortak tanıdıklar bulunup tanışılıyor plaj ünlüsüyle. Muhabbet ediliyor zoraki. Hasetlik had safhadaysa, yürüyüşünden dövmesine ve hatta mayosuna kadar yerin dibine batırılıyor ünlü zat-ı muhterem.
- Benim gördüğüm plaj ünlüleri arasında kimler vardı? Can Bonomo mesela. Meşhur şapkasından plajda da vazgeçmiyor.
Bir tek denize girince -doğal olarak- şapkasını bir kenara koyuyor. Kliplerine/sahnesine has sandığım kabadayı koreografi yürüyüşünü plaj kumları üzerinde de itinayla koruyor Bonomo. Dikkat, böyle giderse kambur olabilir. Bir başka ünlü grup ise dizi oyuncuları. Onlar klan halinde takılıyor, birbirlerinden ayrılmıyor.
Misal: Murat Yıldırım ve Barış Falay’ın başını çektiği cool grup.

Haberin Devamı

Geceleri de buralardaydım

Gündüzleri şezlongda yat yuvarlan vaziyette etraftan veri toplamakla geçti. Geceleri ise şu mekanlara uğradım:

- ALAÇATI’DAKİ SOBE...
Köyün içindeki Sobe açık ara en popüler ve eğlenceli mekan şu anda. Küçük bir arka bahçeden ibaret iddiasız Sobe’nin iddiası, müziği. Fun Beach’ten tanıdık DJ Aslı Köse hem çok iyi çalıyor hem de bazı şarkılara vokal yapıyor. Hatta arada kendi Türkçe şarkılarını da söylüyor; nefis. Sobe’nin esas sırrı ise müziğin geç saatlere kadar sürebilmesi...

- ALAÇATI PORT’TAKİ KYDONIA...
Ferdi Baba bir klasik, özellikle İzmirli oradan hâlâ vazgeçmiş değil. Ama karşı komşusu Kydonia’nın da mezeleri dikkat çekici. Ortaköy Banyan’ın sahibi Aslı Durukan Pasinli’nin açtığı mekanda şunlar mutlaka denenesi: Tarçın ve kekikle salamura edilip tamamen koyun sütünden elde edilen sıcak yatırma peynir... Ve kabuklar içinde sunulan sakızlı ahtapot. Yaz boyunca yolunuz Alaçatı’ya düşmezse endişeye mahal yok. Kydonia eylül sonunda İstanbul Kuruçeşme’de açılacakmış.

Haberin Devamı

- BOBOU’DA BİR CENK EREN BİR OZAN DOĞULU...
Eski Seaside’ın yerine açılan Bobou’nun yüzölçümü salon salomanje kıvamında olunca her köşesinde ayrı telden çalmak mümkün olabiliyor.
Misal 1: Bir gece yarısı Bodrum starı Cenk Eren sahne alıp alaturka bir coşku yaşattı burada. Öyle ilgi gördü ki Cenk Eren, Bobou kendisini ağustosta tekrar davet etti.
Misal 2: Bir akşamüstü ise Ozan Doğulu plaj barındaki DJ kabinindeydi. Kendi adıma benim özetim şuydu: Arada denize gir kendine gel, sonra tekrar Ozan eşliğinde mırıldan: “Nasıl bir kalp bıraktın, bilir misin ardında...”

Yazarın Tüm Yazıları