PKK'nın şehit ettiği öğretmenin okulunda yas

Güncelleme Tarihi:

PKKnın şehit ettiği öğretmenin okulunda yas
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 14:52

PKK'nın şehit ettiği öğretmenin okulunda yas

Haberin Devamı

Mehmet SEZGİN/SİVEREK(Şanlıurfa), (DHA)-  ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nden memleketi Gümüşhane'ye giderken, Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından aracı kurşunlanıp yakıldıktan sonra kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'ın öğrencileri yasta. Öğretmen Necmettin Yılmaz'ı teröristlerin şehit ettiği söylenirken, resmi makamlarca henüz bir açıklama yapılmadı.
Geçen yıl ekim ayında atandığı Siverek'e 60 kilometre uzaklıktaki Çiftçibaşı Mahallesi'ndeki ilkokulda tek başına görevli hem müdürlük, hem de öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran'da öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra memleketi Gümüşhane'ye gitmek için otomobiliyle yola çıktı.  23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz aynı gün  saat 15.00 sıralarında Tunceli- Pülümür karayolunun 46'ıncı kilometresine geldiğinde, yol kesen PKK'lı teröristler tarafından otomobiline ateş açılarak durduruldu.
ARACI KURŞUNLANIP YAKILDI
Kurşunlarla delik deşik olan otomobili ateşe veren teröristler öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırdı.
Aracı kullanılmaz hale gelen  öğretmenin Necmettin Yılmaz'ın kurtarılması için bölgeye İHA ve Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler gönderildi.
Aramalar ve operasyonlar devam ederken, terör örgütü PKK'nın kaçırılan öğretmen Yılmaz'ı katlettiği haberleri geldi, ancak bununla ilgili resmi makamlardan bir açıklama yapılmadı.
ÇİFTÇİBAŞI KÖYÜ YASTA
Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın teröristler tarafından kaçırılması, görev yaptığı Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi'ne bağlı Çiftçibaşı Köyü'nde büyük üzüntüye neden oldu. Öğretmenlerinin şehit edildiğini söyleyen öğrencileri Çiftçibaşı İlkokulu'nda toplanarak, onun için gözyaşı döktü.
Öğretmenlerini çok sevdiklerini söyleyen öğrenciler, "Karnelerimizi dağıttıktan sonra gitmişti. O bizim için çabalıyordu, biz de onu çok seviyorduk. Onsuz nasıl okula geleceğiz bilemiyoruz" diyerek üzüntülerini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!