PKK'lıların "nöbet listesi" ile yakalanan sanığa 10 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

PKKlıların nöbet listesi ile yakalanan sanığa 10 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 11:03

- Diyarbakır'da tedavi amaçlı gittiği hastanenin bahçesinde ihbar üzerine yakalanan, üzerinde terör örgütü PKK mensuplarının, "nöbet listesi" ile örgütsel dokümanlar çıkan sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı- İddianamede, Sur ilçesindeki PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlar nedeniyle saat 20.00'den 04.00'e kadar birer saat vardiyalı şekilde nöbet tutttuğu, bu kişilerin "subay" diye isimlendirdikleri örgüt üyelerince denetlendiği belirtildi

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da hastane bahçesinde ihbar üzerine yakalanan ve üzerinde Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin "nöbet listesi" ile örgütsel dokümanlar çıkan örgüt üyesi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, 20 Kasım 2015'te Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine tedavi amaçlı başvurduktan sonra Sur ilçesindeki terör faaliyetlerine katıldığı yönündeki ihbar üzerine hastane bahçesinde yakalanan Elif A. ve Mehtap İ. hakkında hazırlanan iddianame 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'nin kuruluşu ve işleyişine ilişkin bilgiye yer verilen iddianamede, PKK'nın üst düzey yöneticileri ve örgütün güdümünde yayın yapan basın yayın organlarıyla verilen talimatlar doğrultusunda, örgüt tarafından son zamanlarda Diyarbakır başta olmak üzere bölge genelinde silah, roket, bomba, molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcılarla saldırılarda bulunulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

- Eylemleri şehre gelen örgütün "kadro" mensupları yönetiyor

Eylemleri organize etmek için örgütün kırsal kadrolarından teröristlerin kente geldiği ve şehir merkezinde "kadro" olarak görevlendirildiğine yer verilen iddianamede, söz konusu teröristlerin eylemleri organize ederek, güvenlik güçlerine, güvenlik noktalarına, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik keşif ve istihbarat çalışması yaptığı aktarıldı.

İddianamede, tutuklu sanık Elif A'nın üzerinde nöbet listesinin bulunduğu, PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlar nedeniyle saat 20.00'den 04.00'e kadar birer saat vardiyalı şekilde nöbet tuttuğu, bu kişilerin, "subay" diye isimlendirdikleri örgüt üyelerince denetlendiği ifade edilerek, listeyi oluşturan tutuklu sanığın Sur'da PKK adına sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğünün değerlendirildiği kaydedildi.

- "Örgütte silah bırakma artarak, çözülme safhasına geçildi"

İddianamede, ele geçirilen diğer notlar üzerinde yapılan incelemede, örgüt içerisinde silah bırakma olaylarının artarak çözülme safhasına geçildiğine vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

"Üzerinde, 'örgüt içerisinde silah bırakma olaylarının artarak çözülme safhasına geçildiği', 'örgüt mensuplarınca uyuşturucu kullanımının arttığı', 'halka hakaret ve emir verici şekilde konuşulduğu' şeklinde öz eleştiri yapılan, 'örgüte katılımın azaldığı', 'terör örgütünün istenilen başarıyı elde edemediği' şeklinde notlar bulunan Elif A'nın PKK ve KCK'nın üst düzey yöneticilerine rapor vermek için hazırladığı değerlendirilen notlardan örgüt içerisinde konumunun sorumlu düzeyde olduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verilen iddianamede, şöyle denildi:

"Sur ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlar neticesinde örgüt içerisinde ve örgüte müzahir kesimde bir korku ve sözde ajanlaştırma faaliyetinin yoğunluk kazandığı, örgüt içi tedbir alınması ve korkulmaması gerektiğinin belirtildiği, söz konusu notların içeriğinde ayrıca örgüt mensuplarının cesaretlendirici manada çözümlemelerinin yapıldığı, örgüt içi propagandanın Elif A. tarafından kaleme alınarak örgüt üyelerine empoze edildiğinin değerlendirildiği anlaşılmıştır."

Haberin Devamı

- Ailesine pişmanlığını anlatan mektup yazmış

İddianamede, Elif A'nın üzerinde bulunan ailesine yazdığı mektuba ilişkin şu bilgiler yer aldı:

"Canım ailem, ben sizi çok seviyorum. Sizi çok özledim. Sizi çok merak ediyorum. Dayanamıyorum hasretinize. Bana çok kızdınız biliyorum ama böyle olacağını bilmiyordum. Ne olursa olsun size döneceğim ama beni kabul eder misiniz bilmiyorum."

Elif A'nın not defterinde 41 kişiye ait iletişim bilgilerinin de bulunduğu belirtilen iddianamede, bu kişilerin toplantı ve çatışmalara katılım için yoğun çalışma yürüttüğü ifade edildi. İddianamede, bu kişilerin örgütün kırsal yapılanmasına eleman temin etmek maksadıyla kullanıldığı aktarıldı.

Haberin Devamı

İddianamede, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi tutuksuz sanık Mehtap İ'nin ise üzerinde ele geçirilen dokümanlarda, PKK/KCK terör örgütü içerisinde "Kadro" olarak görevlendirilen örgüt mensuplarınca, örgüte yeni katılanlara verilen ideolojik eğitimlere ilişkin ders notlarının ele geçirildiği yer aldı.

- İstenilen ceza

İddianamede, tutuklu sanık Elif A. ile tutuksuz sanık Mehtap İ. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun TCK 314/2 maddesi gereğince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!