PKK'lılar karakola bombalı araçla 300 metre yaklaşabilmiş (2)

Güncelleme Tarihi:

PKKlılar karakola bombalı araçla 300 metre yaklaşabilmiş (2)
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 14:20

PKK'lılar karakola bombalı araçla 300 metre yaklaşabilmiş (2)

Haberin Devamı

SPOT IŞIĞINI KARAKOL SANIP PATLATMIŞLAR
Hazro İlçesi'ne bağlı Teknebaşı Jandarma Karakolu'na dün akşam saat 23.45 sıralarında bomba yüklü araçla yapılan saldırıyla ilgili başlatılan incelemeler bugün öğlen saatlerinde tamamlandı. Güvenlik görevlilerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından, gazetecilerin patlama yerinden görüntü alınmasına izin verildi.
Askeri yetkililer, 1 veya 2 kişi olduklarını tahmin ettikleri teröristlerin yaklaşık 2 ton patlayıcı yüklü bir kamyonetle saldırının gerçekleştirdiğini belirtti. Karanlık olması nedeniyle kamyonetin kapalı ve açık kasa olup olmadığı öğrenilemezken, patlamanın meydana geldiği yerde, 15 metre genişliğinde ve 3.5 metre derinliğinde bir çukur açıldığı görüldü. Patlamayla birlikte kamyonetin parçalarının 3 kilometrekarelik bir alana yayıldığı öğrenildi. Patlamayla birlikte yakınlarda bulunan bütün ağaçların parçalandığı, beton barikatların da tahrip olduğu kaydedildi.
Askeri yetkililer, karakola 300 metre mesafede, gelen yolu güvenlik amacıyla aydınlatan büyük spot ışığı bulunduğunu, teröristlerin de bunu karakol girişin sanıp bomba yüklü aracı burada patlattıklarını tahmin ettiklerini söyledi.
2 KİŞİYE AİT CESET UZUVLARI BULUNDU 
Patlama bölgesinde yapılan incelemelerde, 2 kişiye ait olduğu tahmin edilen ceset uzuvları bulundu. Bulunan bu ceset uzuvları, kimlik tespitinin yapılması amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Patlama nedeniyle dün akşam başlatılan çalışmalar tamamlanırken, istihbari çalışmalar başlatıldı. Teröristlerin karakola nasıl geldikleri, daha önce keşif çalışmasının nasıl yapıldığı, bunlara yardım ve yataklık eden kişilerin tespit edilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!