PKK’dan ‘eylemsizlik’ kararı

Güncelleme Tarihi:

PKK’dan ‘eylemsizlik’ kararı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2015 00:40

TERÖR örgütü PKK, dün itibarıyla ‘eylemsizlik’ kararı aldı.

Haberin Devamı

PKK’nın şehir yapılanması KCK, açıklamasında ‘Türkiye içinden ve dışından gelen çağrıları da dikkate aldıklarını’ belirterek, kendilerine yönelik bir saldırı olmadığı müddetçe ‘güçlerini eylemsizlik konumuna çekme kararına vardıklarını’ ifade etti. KCK, kendi güçlerinin ‘bu süreçte planlı eylemler yapmaktan uzak duracağını, mevcut konumunu koruma dışında bir hareketlilik içinde olmayacağını, eşit ve adil bir seçimin yapılmasını engelleyecek veya sakatlayacak hiçbir girişimde bulunmayacağını’ ilan etti. KCK, açıklamasında 7 Haziran seçimleri sonrası oluşan tablodan AKP ve MHP’nin rahatsız olduğunu da savundu.
“Türkiye içinden ve dışından gelen çağrıları da dikkate alarak eylemsizlik konumuna çekilme kararı alındığını” belirtilen KCK açıklamasında özetle şöyle denildi:
“Türkiye’nin devrimci demokratik güçleri, Türkiye halklarına karşı sorumluluk duyan tüm güçler yaklaşımımızın tamamen Türkiye’nin demokratikleşmesi, barış ve istikrar yönünde olduğunu görmelidir. Başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye’nin temel sorunları çözülmediği müddetçe Türkiye’de kalıcı barış ve istikrar sağlamak mümkün değildir. Biz 7 Haziran seçim sonuçlarına sahiplenildiği ve bu kazanımlar daha da geliştirildiği takdirde Türkiye’nin demokratikleştirilmesi ve tüm sorunların çözümü açısından önemli gelişmeler yaratılacağına inanıyoruz. Bu açıdan tüm demokrasi güçlerini demokratikleşme ve sorunların kalıcı çözümü için tutumlarını açıkça ortaya koymaya çağırıyor, bu yönlü mücadelelerinde başarılar diliyoruz.”

Haberin Devamı


BAYIK: ATEŞKESE HAZIRIZ


KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Fransız AFP ajansına Kandil Dağı’nda verdiği ve önceki gün yayınlanan röportajda, PKK’nın Türk hükümetiyle ateşkese hazır olduğunu açıklamıştı. Hâlâ barışçıl çözüm olduğuna inandığını, “Bu sorunu savaş yoluyla çözmek mümkün olsaydı yıllar önce çözülürdü” diyen Bayık, PKK’nın saldırılarının ‘meşru müdafaa’ olduğunu, PKK'nın hâlâ savaşa girmediğini öne sürdü. Bayık, “Türkiye Cumhuriyeti’nde demokrasinin gelişmesi için HDP’ye destek vermek gerekli. Bugüne kadar bunu yaptık, bugünden sonra yine yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!