PKK, Yüksekova'da 9 çocuk kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

PKK, Yüksekovada 9 çocuk kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kandilli mezrasını basan PKK'lılar, yaşları 14 ile 19 arasında değişen 9 köylüyü silah zoruyla kaçırdı. Bu arada 29 terörist, değişik yerlerde güvenlik güçleriyle girdikleri silahlı çatışma sonunda ölü ele geçirildi. Çatışmalarda 4 kişi şehit oldu.

Siirt'in Eruh ilçesi Dağdüşü ve Cintepe bölgelerinde 7 terörist öldürüldü. Hakkâri'nin Geçitli Köyü yakınlarında daha önce 3 vatandaşla 300 küçükbaş hayvanı kaçıran PKK'lı teröristlerden 6'sı ile Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi Akçakuşak Köyü'nde ekinleri yakarak kaçan 6 terörist öldürüldü. Şırnak'ın Şenoba bölgesi Hilal Vadisi'nde 4, Tunceli'nin Yolkonak köyü yakınlarında 3, Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Görese Dağı'nda 2, Bingöl'ün Genç ilçesi yakınlarında 1 terörist yakalandı. Çatışmalarda, 3 güvenlik görevlisiyle 1 korucunun şehit olduğu açıklandı. Van'ın Çaldıran ile Bitlis'in Tatvan ilçelerinde 4 terörist güvenlik kuvvetleri tarafından yakalanırken, Bitlis, Hakkâri ve Van'da, PKK'dan kaçan 1'i İran uyruklu 5 terörist silahlarıyla birlikte güvenlik kuvvetlerine teslim oldu.

Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi Büyükçiftlik Beldesi Kandilli Mezrası'na baskın düzenleyen PKK'lılar, yaşları 14-19 arasında değişen Mirza Mehmet Diler, Daveti Soylu, Fazıl Soylu, Halit, Kakil, Fazıl, Sami, Şakir ve Ayhan Taşdelen'i silah zoruyla kaçırdı. Köylülerin kurtarılması ve teröristlerin ele geçirilebilmesi için bölgede başlatılan operasyon sürdürülüyor. Mersin'de Ziraat Bankası Kuruçeşme Şubesi'ne iki kişi tarafından geç saatlerde molotof kokteyli atıldı. Saldırganlar, duvara DHKP/C imzalı bez afiş asarak kaçtı. Çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Sıvas'ın Divriği İlçesi yakınlarındaki Çatlı Tren İstasyonu'na önceki gün saat 21.30 sıralarında saldırı hazırlığı yapan PKK'lılar, görevli memurlar Bekir Gürsoy, Recep Değirmvenci ve Mustafa Camcı tarafından farkedildi. Görevliler, ailelerini tek bir lojmanda toplayarak, av tüfekleriyle teröristlere karşı koydu. Beklemedikleri direniş karşısında şaşıran teröristler, istasyon ve lojmanları kurşun yağmuruna tuttuktan sonra kaçtı.

Yalova'da bir işadamının yakınlarından, PKK adına 1 milyon Mark haraç isteyen Mehmet Karahan, ihbar üzerine yakalandı. Üzerinde, bomba süsü verilmiş maddeler de ele geçirilen Karahan, 1994'ten bu yana, örgütün eylemlerine katıldığını, bugüne kadar örgüt adına 13 bin mark haraç topladığını itiraf etti. Karahan'ın, aynı işadamına ait holdingin İstanbul ve Ankara'daki işyerlerinden de haraç istediği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!