PKK terörü onu da vurdu

Güncelleme Tarihi:

PKK terörü onu da vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 00:05

Terör alçak yüzünü bu kez Şırnak’ın Cizre ilçesinde gösterdi. PKK’lı teröristler, Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Kaymakamlık binalarının bulunduğu yere 10 ton bomba yüklü hafriyat kamyonuyla girmek istedi. Polisin fark etmesiyle çatışma çıktı. Teröristler 50 metre mesafede bombayı infilak ettirdi. 11 polis şehit oldu, 78 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında bir de 7 aylık bebek var.

Haberin Devamı

ŞIRNAK’ın Cizre ilçesi Konak Mahallesi’ndeki İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa dün sabah saat 06.45 sıralarında bomba yüklü hafriyat kamyonuyla gelen PKK’lı teröristlere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı. Teröristler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü kamyonu burada infilak ettirdi.

KULAKLARI SAĞIR EDEN BOMBA
Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çöktü, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Patlamanın şiddetiyle çok sayıda ev ve işyerinde hasar oluşurken, Cizre Garnizon Komutanlığı’nın istinat duvarının bir bölümü zarar gördü. Saldırıda 10 ton patlayıcı kullanıldığı tahmin ediliyor. Olay yerine takviye polis ekipleri, TOMA’lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA’lar da su sıkarak müdahale etti.

PKK terörü onu da vurdu


7 AYLIK BEBEK YARALI
İlk belirlemelere göre olay anında 8 polis şehit oldu, durumu ağır olan 3 polisin de hastanede şehit olmasıyla sayı 11’e yükseldi. Patlamada Özalp çifti ile 7 aylık kızları Filiz ve 75 de polis yaralandı. Saldırıda bazıları enkaz altından çıkarılan yaralılar ambulanslar ve helikopterlerle Cizre ve çevredeki yerleşim merkezlerinde bulunan hastanelere sevk edildi. Sağlık Bakanlığı takviye için 2 ambulans helikopter, 12 ambulans gönderdi.

KAYMAKAM DA YARALANDI
İntihar saldırısında Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur’un da yaralandığı ortaya çıktı. Adanur’un hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Adanur, saldırı sırasında İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binaları arasında olan Kaymakamlık konutunda bulunuyordu.

Cizre’nin tüm giriş ve çıkışları kapatılırken, bölgeye takviye gönderilen güvenlik güçleri operasyon başlattı. Habur Sınır Kapısı’ndan giren ve uluslararası İpek Yolu’ndan çıkacak araçlar Cizre giriş ve çıkışlarında bekletiliyor. PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için de kapsamlı operasyonlar sürüyor.  

PKK terörü onu da vurdu


OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT
HENÜZ 3 yıllık polis olan şehit Harun Maytalman (27), Samsun Çevik Kuvvet Şubesi’nde görev yaparken bir hafta önce şark tayini çıkmış ve Cizre’de göreve başlamıştı. Ordu’nun Aybastı ilçesi nüfusuna kayıtlı Harun Maytalman’ın şehit olduğu haberi Samsun’un Atakum ilçesi Yeni Mahalle’de oturan eşi Neşe Maytalman’a, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz tarafından verildi. Şehidin evine ve sokağa bayraklar asıldı. Eşinin şehit olduğu haberini alan Neşe Maytalman gözyaşlarına boğuldu. 3 yıllık evli olan Neşe ve Harun Maytalman çiftinin 2 yaşında çocukları Berkay Maytalman’ın dün doğum günü olduğu belirtildi. Ordulu Harun Maytalman’ın acı haberi, Kabataş ilçesindeki akrabalarına da ulaştı.

‘TÜRKİYEMİN BAŞI SAĞOLSUN’
Şehidin babaevine Türk bayrakları asılırken, taziye için eve gelenleri şehidin dedesi Niyazi ile babaannesi Seher Maytalman kabul etti. Niyazi Maytalman, “Türkiyemin başı sağ olsun. Allah PKK’ya fırsat vermesin ve onları kahretsin. Ne kadar şehit verirsek verelim, hiçbir zaman onlar Türkiye’yi yıkamayacak” dedi. Babaanne Seher Maytalman ise ana kuzularının şehit olmasından dolayı üzgün olduğunu kaydederek, “Hainler annelerin yüreğini yaktı ama bizler o hainlere karşı dik duracağız” dedi.

SALDIRIYI LANETLİYORUM
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, dün sabah Şırnak'ın Cizre ilçesinde gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı: "Şırnak'ın Cizre ilçesinde emniyet güçlerimizi ve halkımızı hedef alan bombalı saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum. Bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen bu saldırıda şehit olan polislerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Cizre, bölücü örgütün açtığı çukurlara gömüldüğü, ilçe halkının devletiyle bütünleştiği, kucaklaştığı bir gazi ilçemizdir. Cizre halkından yüz bulamayan terör örgütü, bu tür saldırılarla varlık göstermeye çalışmaktadır. Türkiye'nin sınırları içindeki ve dışındaki terör örgütleriyle yoğun bir mücadele yürüttüğü bir dönemde meydana gelen bu saldırı, ülke ve millet olarak kararlılığımızı daha da arttırmaktadır. 15 Temmuz'da topyekun milletimizi, Gaziantep’te çocuklarımızı, Artvin’de ana muhalefet partisi genel başkanını hedef alan terör saldırılarına karşı, seferberlik anlayışıyla yürüttüğümüz mücadelenin başarıya ulaşacağından kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye, terör saldırılarıyla ülkemizin huzuruna kastedenlerin ve taşeronlarının kirli emellerine asla geçit vermeyecektir. Bir kez daha Cizre'de şehit verdiğimiz polislerimizi rahmetle yad ediyor, yaralılarımıza şifalar diliyor, milletimizin başı sağ olsun diyorum." 

TÜRKİYE İLE YAS TUTUYORUZ
ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Cizre’deki terör saldırısıyla ilgili mesaj paylaştı. ABD Ankara Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından paylaşılan mesajda Bass, “Cizre’deki korkunç terör saldırısını kınıyoruz. NATO müttefikimiz Türkiye ile birlikte yas tutuyor; terörü yenmeye dair ortak taahhüdümüzü bir kez daha teyit ediyoruz” dedi. 

PKK ATEŞKESE GERİ DÖNMELİ
İNGİLTERE’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Cizre’ye düzenlenen saldırıyı kınadı. Moore, Türkçe ve İngilizce mesajlarında, “Yaslı ailelere başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim. PKK ateşkese geri dönmelidir” dedi. Moore, Kolombiya’da devlet ve FARC arasındaki 54 yıllık çatışmayı sonlandıran barış anlaşmasına gönderme yaparak “Türkiye’deki üzücü olaylarla Kolombiya’dan gelen güzel haberleri karşılaştırmamak elde değil” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!