PKK-PYD ortaklığını keskin nişancılar anlattı

Güncelleme Tarihi:

PKK-PYD ortaklığını keskin nişancılar anlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 12:42

- Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışırken Mürşitpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde yakalanan 2 PYD/YPG'linin anlattıkları, PKK ile PYD arasındaki ortaklığı deşifre etti- Terörist Mesut C, 2014'te Kandil'den yollandığı Kobani'de çatışmalara katıldığını, PYD yönetiminin kararıyla PKK'ya destek için Diyarbakır'ın Sur ilçesine keskin nişancı olarak gönderildiğini anlattı - Terörist Abdurrahman P. de çatışmalara katılmak için cesaret hapı ve uyuşturucu aldıklarını söyledi- Teröristler, PKK'nın, Sur ve Nusaybin'de çatışmak için PYD/YPG'den keskin nişancı talebinde bulunduğunu itiraf etti

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Mürşitpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde sınırı geçmeye çalışırken yakalanan 2 PYD/YPG'li keskin nişancının anlattıkları, PKK ile PYD arasındaki ilişkiyi ortaya koydu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Mürşitpınar Hudut Karakolu Komutanlığı ekiplerince terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin kontrolünde bulunan Kobani'den (Ayn el Arap) Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalanan 2 YPG'liden birinin Bitlis nüfusuna kayıtlı "Diren" kod adlı Mesut C. (29), diğerinin ise Şırnak nüfusuna kayıtlı "Tirej" kod adlı Abdurrahman P. (23) oldukları belirlendi.

Teröristlerin üzerinde ve sırt çantalarında yapılan aramada bir M-16 piyade tüfeği, 2 kalaşnikof, 8 el bombası, 2 keskin nişancı dürbünü, 12 şarjör, bin 257 fişek, 40 zırh delici fişek, örgütsel bilgilerin yer aldığı hafıza kartı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin detaylı haritası, 12 uyuşturucu hap ve çok sayıda cesaret hapı, 2 YPG ambleminin bulunduğu üniforma, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve 3 hücum yeleği bulundu.

Haberin Devamı

- "PYD yönetimi, Sur'a geçmemi istedi"

Teröristlerden Mesut C, ifadesinde terör örgütü PKK'ya 2005'te katıldığını, önce İran, ardından da Irak'taki Hakurk, Metina ve Gare kamplarında bulunduğunu söyledi.

Kandil'de 2013'te keskin nişancı eğitimi aldıktan sonra örgüt yönetiminin isteğiyle 2014'te Kobani'ye gittiğini ve burada çatışmalara katıldığını ifade eden terörist Mesut C, PYD yönetiminin kararıyla PKK'ya destek için Diyarbakır'ın Sur ilçesine keskin nişancı olarak gönderildiğini kaydetti.

Terör örgütü mensubu Mesut C, PYD yönetiminin PKK'ya destek için özellikle keskin nişancı eğitimi almış kişileri Türkiye'ye gönderdiğine dikkati çekti.

- Çatışmalara katılmak için uyuşturucu ve cesaret hapı

"Tirej" kod adlı terörist Abdurrahman P. de 2014'te terör örgütüne katıldığını, ardından keskin nişancı eğitimi için Kandil'e gittiğini ve PYD/YPG saflarında savaşmak amacıyla Kobani'ye geçtiğini söyledi.
Çatışmalara katılmak için cesaret hapı, bazen de uyuşturucu hap kullandıklarını anlatan terörist Abdurrahman P, PKK'nın Sur ve Nusaybin'de çatışmak için PYD/YPG'den keskin nişancı talebinde bulunduğunu itiraf etti.

PKK'nın son haftalarda Sur, Cizre ve Silopi'de büyük kayıplar verdiğini aktaran terörist, bundan dolayı da örgütün çatışmalarda daha çok keskin nişancıları kullandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!