PKK’lıyım diyen; Atatürk ve şehitleri lanetleyen belki bizden dayak yer

"GAZİ Üniversitesi’nde kimse ne sakalı, ne saçı, ne sigarası yüzünden dayak yemez.

Haberin Devamı

Bakın size dürüst olacağım.

Size, kimse dayak yemez demeyeceğim. Eğer birisi gelir "Ben PKK’lıyım, yaşasın APO" derse, ’Atatürk’e şerefsiz, şehitlere lanet olsun’ derse belki dayak yer... Çünkü ülkücülere Atatürk karşıtı diyen o yazıyı gönderen arkadaşımızın da bileceği gibi Atatürk bile bizzat şunu demiştir:

’Türk genci, benim cumhuriyetim asil sahibi ve bekçisidir, ona karşı en küçük bir hareket oldu mu, bu ülkenin polisi vardir, jandarması vardır, adalet örgütü vardır, askeri vardır’ demez. Kendisi bizzat yüceltip korumaya çalışır ve eğer birileri çıkıp kampüsümüzün ortasında vatan uğruna -herkesin düşündüğünün aksine değerli olan- canlarını feda eden bu şehit ve asker kardeşlerimize küfrediyosa, PKK bayrağı asıp fakültede ay yıldızımıza lanet okumayı amaçlıyorsa, buna engel olmaya çalışmak kadar şerefli bir düşünce daha bulamazsınız.

Hatta ’Bursa Nutku’ çoğu yerde devrimci arkadaşlarla kullanılır. Ama ben bu lafların ne demek olduğunu biliyorum. Atatürk’ün de ne kadar demokrat ve ne kadar milliyetçi olduğunu da biliyorum. Bilmeyenler bir ilkokul kitabı açıp Atatürk’ün ilke ve inkilaplarını okusun bence.

O arkadaşın Atatürk karşıtı olmakla suçladığı ülkücüler kadar Atatürkçü, bir sosyal demokrat yada devrimci; ne gördüm ne de duydum.

Ben vatanım için ne yaptığımı kim isterse sorsun sayıyım, amaçlarımı ideallerimi, kim isterse anlatayım... Ama o arkadaşa sorun bakalım; ’Nutuk’u hiç okumuş mu? Kaç kitap okumuş?

Biz üniverste gençleriyiz.

Amacımız şu; okulumuzu bitirip Şırnak’ta, Gabar dağının eteklerinde, Cehennem deresinde bir köy okulunda öğretmen olmak... Ya da Çemişkezek’te bir sağlık ocağında doktorluk yapma şerefine ulaşabilmek...

ÜLKÜCÜ NE DEMEK

Ülkücü demek, bu vatanın evladı olmanın gurur ve şuurunu, bununla beraber müslüman olmanın ahlak ve faziletini bilmek ve yaşamak demektir.

Bu tanımı 70 milyon nüfuslu Türkiye üzerinde oranlayın da görün kaç tane ülkücü çıkıyor?

Eminim o yazıyı yazan arkadaş ya birçok önyargılı arkadaş gibi ya Gazi Üniversitesi’nin bu gününden habersiz ya da art niyetli... Ve ikinci sınıftaki bir öğrenci emin olun bu kadar habersiz olamaz.

Ben de aynı fakültenin öğrencisiyim.

Gazi Üniversitesi Ticaret Turizm Fakültesi kantinine gelin. Oturup konuşalım ülkücülerle... Sorun, sizin amacınız ne diye? Ülkücüler nasıl çocuklar tanıyın... Beş dakika sohbet edin yeter. Zaten göreceğiniz cocuklar bu yazıyı okuyan herkesin tahmin edeceğinden kaç kat daha çağdaş çocuklar.... İçleri ve dışlarıyla neye benziyorlar? Fakültede dolaşın göreceğiniz manzara o arkadaşın anlattığı manzara mı?

Biz kimin neyi ne niyetle yaptığını da çok iyi biliyoruz ve kim bizi ne tür yalanlarla suçlarsa suçlasın, biz "En büyük kabadayılık efendiliktir" sloganımızdan vazgeçmeyeceğiz. İnadına kavgadan uzak duracağız. İnadına içimizle dışımızla çağdaş olacağız. İnadına kitap okumaya, sosyal olmaya, etrafımıza yardım etmeye çalışmaya ve Atatürk’ü ve dünyayı anlamaya devam edeceğiz."

Referandumda ’hayır’ deyin

BUGÜNLERDE ortalıkta dolaşan bir email var, kısaca ’referandum oylamasına katılmayın, %50 altında katılım olmaz ise ret edilmiş demektir’ şeklinde...

Referanduma kesinlikle katılın! Kullanılan geçerli oyların %50’si kabul edilecek...

Toplam seçmen sayısının %50’si değil! Dikkat oyuna gelmeyin.

Bu email bazı çevrelerin referanduma hayır demeyi düşünenlerin oylamaya katılmamasını sağlayarak referandumda ’evet’ çıkması için yapılmış kurnazca bir hiledir.

Bazıları, 21 ekim anayasa oylamasına katılmayın. Tüm seçmenin %50’den fazlasının oyu gerekli, katılmayınkı AKP oyları bellİ olsun diyor ya.

Bu koca bir yalan.

E.B.

Çetin Emeç’te çözümsüzlük

TÜNEL geçit omuz genişliğinde olan küçük kaldırımlarına ve refuje konulan beton bariyerlerle, adeta bir su kanalına benzeyerek şelale etkisi yaratan virajıyla tehlikeli bir görünüm kazandı. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin sorunu hiç anlamaması ne büyük kayıp. Artık araçlar ve canlar kişilerin ustalığına emanet. Refuj onarım ekipleri bu işten büyük ölçüde sıyrıldı. Fayda ve maliyet ilişkisinin sonuçlarını birlikte göreceğiz. Ayrıntıları okuyunuz: www.karanoktalar.org/

KISA...KISA...KISA...

ARTVİN Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği "Prof. İlyas Yılmazer Madenlerimiz Üzerindeki Büyük Vurgunu ve Çoruh Barajlarını Anlatıyor" konulu söyleşi yarın (21 Ekim) saat 14.00’de dernek merkezinde yapılacak. (Ataç 2 sokak 66/1-2 Kızılay)

TEDAY (Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi, halı saha ve Digitürk Lig TV’den ay sonuna kadar elde edilen gelirlerimizin tamamı terörle mücadeledeki kahramanlarımız adına açılan Mehmetçik Vakfı hesabına aktarılacaktır.

TEDAY

0312-245 40 40; www.teday.org

Yazarın Tüm Yazıları