PKK İtalya'da şov yapıyor

Güncelleme Tarihi:

PKK İtalyada şov yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

İtalya PKK'nın organize ettiği mülteci tuzağına göz göre göre düştü. Almanya ve Türkiye'den gelen tüm tepkilere rağmen İtalya, ‘20 bin kişiye kadar mülteciye siyasi sığınma hakkı tanırız’ açıklaması yaptı. İtalya'nın mülteci akınına çanak tutmasından cesaret alan bölücüler, mülteci kamplarına gelerek Apo posterleri ve PKK bayraklarıyla gösteriler organize ediyor. İtalyan basını ise, PKK'nın yayın organı gibi.

İtalya'ya yeni mülteci akını uyarısı, Almanya'dan geldi. Almanya 10 bine yakın mültecinin gelebileceği uyarısı yaptı ve İtalya'dan sınırlarını koruma altına almasını istedi. Ancak İtalya önce Türkiye'yi sahillerini yeterli derecede denetlememekle suçladı ardından, ‘20 bine kadar mülteciye siyasi sığınma hakkı tanırız’ açıklaması yaptı. Türkiye ise Roma Büyükelçiliği aracılığıyla, ‘Sığınma hakkı vermeniz, mülteci akınını körükler’ diye nota verdi. İtalyanlar bu notayı da kulak arkası etti.

PKK, mülteci akınındaki rolünü artık gizlemiyor. ERNK'nın İtalya sorumlusu Ahmet Yaman, Lecce'deki kampa giderek bayraklı, sloganlı gösteri yaptırttı. Kaçak Kürtler, ‘Kürdistan’a özgürlük', ‘Yaşasın Apo’ diye sloganlar attılar. Ellerinde Apo'nun posterleri ve PKK bayrakları taşıyan göstericiler, Türkiye'yi dünyaya şikayet ediyor. ERNK temsilcisi Ahmet Yaman ayrıca İtalyan gazetecilere tercümanlık da yapıyor.

İtalyan yetkililer, Türk gazeteci ve televizyoncularına zorluk çıkartırken, PKK'nın televizyonu MED TV'ye öncelik tanıyor. İtalyan basını da PKK'nın sesi gibi davranıyor. İtalyan televizyonları, Türkiye'nin Kürt mültecilerin ailelerini sistemli bir şekilde katlettiğini iddia ediyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!