PKK, Hakkâri'yi bastı

Güncelleme Tarihi:

PKK, Hakkâriyi bastı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kuzey Irak'tan sızan 100 kişilik PKK'lı grubu yüksek tepelerden Hakkari'yi roketatar ve havan yağmuruna tuttu. 6 saat süren çatışmada Telekom'da nöbet tutan 3 korucu şehit düştü. 1 polis mayına basarak şehit oldu, 1 polis yaralandı. 4 terörist öldürüldü.

Kalabalık bir PKK'lı terörist grubu, önceki gece ağır silahlarla Hakkâri'ye saldırdı. Kuzey Irak'tan sızdığı bildirilen yaklaşık 100 kişilik terörist grubu, Hakkâri merkezine 500 metre mesafedeki Yukarıkıran Mahallesi üstündeki tepelere yerleştiler. Saldırı öncesi kent çevresindeki yollara mayın döşeyen teröristler, önceki gün saat 23.00'te kentin çeşitli yerlerine roketatar, havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. Bir grup terörist de, yaklaşık 700 metre uzaktaki Merzan Mahallesi'nde bulunan Türk Telekom'a ait radyolink istasyonuna saldırdı. Teröristler, burada nöbet tutan Durankaya köyü korucularından Fahri Çelik, Nusret Çiftçi ve Aziz Özkan'ı şehit etti. Korucu Yusuf Karadeniz ile radyolink görevlisi Şükrü Ege, saldırıda yaralandı. Atılan bir roketatar mermisinin isabet ettiği radyolink istasyonunda hasar meydana geldi. Bu saldırıya, kentin çeşitli noktalarındaki mevzilerde nöbet tutan güvenlik güçleri de karşılık verdi. Saat 05.00'e kadar süren çatışmada, 4 terörist öldürüldü.

PANZER MAYINA ÇARPTI

Günün ağarmasıyla birlikte teröristlerin yuvalandığı Yukarıkıran Mahallesi'ne çevirme harekatı için giden polis panzeri, teröristlerin daha önce yola döşediği antitank mayınına çarptı. Patlamada parçalanan panzerde bulunan Hakkari Emniyet Müdür Yardımcısı Şükrü Kaplan ile polis memurları Afacan Başaran ve Yalçın Güzeler ağır yaralandı. Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Afacan Başaran yolda şehit oldu. Durumu ciddiyetini koruyan Emniyet Müdür Yardımcısı Kaplan ile polis memuru Güzeler, uçakla Ankara'ya gönderildi. PKK'nın saldırısında şehit düşen 3 korucu için Hakkâri Devlet Hastanesi bahçesinde dün saat 10.00'da tören düzenlendi. Şehit korucuların Türk Bayrağı'na sarılı cenazeleri, Durankaya Köyü'ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon ise sürüyor.

CESETLERİ DOLAŞTIRDILAR

Çatışmanın ardından öldürülen teröristlerin cesetleri polis kamyonetiyle şehir içinde bir süre dolaştırılırken, bir basın toplantısı düzenleyen Hakkâri Vali Vekili Nihat Canpolat, ‘‘Teröristlerin ölü ele geçirildiğine dair beyanların yalan olduğuna yönelik propagandaları önlemek için bunu yaptık'' dedi. Bu arada, Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, son bir hafta içinde Şırnak'ın Kel Mehmet, Gabar Dağları ile Gülyazı, Şenoba ve Hilal bölgelerinde 18, Siirt'in Baykan İlçesi kırsal kesiminde de 3 terörist öldürüldü.

Bu arada Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi yakınında boş arazide dün iki erkek cesedi bulundu. Yapılan incelemede, cesetlerin, iki ay önce kaybolan 17 yaşındaki Renaz Ürgen ile 16 yaşındaki Ekrem Çelik'e ait olduğu belirlendi. Ürgen ile Çelik'in ölüm nedenlerinin anlaşılması için cesetlere otopsi yapılacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!