PKK bombasıyla ölen TIR şoförü, Ankara’da toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

PKK bombasıyla ölen TIR şoförü, Ankara’da toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 17:15

PKK bombasıyla ölen TIR şoförü, Ankara’da toprağa verildi

Haberin Devamı

Birol KARAKILIÇ/ANKARA, (DHA)- HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin askeri üs bölgesine konteyner taşıyan TIR'ın geçişi sırasında önceden yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu yaşamını yitiren Behiç Erdem'in cenazesi, Ankara’da toprağa verildi. Olayda, yaralanan kardeşi Tolga Erdem’in tedavisi ise sürüyor.
Önceki gün Hakkari üs bölgesine 06 AF 5509 plakalı TIR ile konteyner taşıyan Ankara’nın Balâ nüfusuna kayıtlı, evli ve 2 çocuk babası 44 yaşındaki Behiç Erdem ve 34 yaşındaki Tolga Erdem, PKK’lı teröristlerin Çukurca’nın Geçimli köyüne 2 kilometre mesafesindeki yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamanın etkisiyle TIR sürücüsü Tolga Erdem yaralandı, ağabeyi Behiç Erdem olay yerinde yaşamını yitirdi. Van Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tolga Erdem’in yoğun bakımdaki tedavisinin devam ettiği, yaşam tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
AİLE ŞEHİT SAYILMASINI İSTEDİ
Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazına Yenimahalle Belediye Başaknı Fethi Yaşar ve belediye meclisi üyeleri katılırken, Behiç Erdem’in annesi Cemile, babası Nizam, eşi Gülşen, çocukları Salih Tolga ve Onur Kayra Erdem gözyaşı döktü. Aile, çocuları Behiç Erdem’in ölümü göz önüne alarak terör bölgesine askeri malzeme taşıdığını ve şehit sayılması gerektiğini bildirdi.
Olay anında konvoydaki başka bir TIR’da yük taşıyan Engin Erdem, Behiç Erdem’in cenazesini ailesinin kendi imkanları ile Van’dan Ankara’ya özel kargo uçağı ile getirmek durumunda kaldıklarını belirterek, "Bizler terör bölgesine canımızı ortaya koyarak askeri malzeme taşıyoruz. Birçok taşıma şirketi bundan kaçınıyor. Ancak bu tür terör saldırılarında şehit sayılması gereken, masrafları devlet tarafından karşılanması gerekirken kimse umursamadı, buna çok üzüldük" diye konuştu.
Yakınları ise yaşamını yitiren Behiç ve yaşam mücadelesi veren kardeşi Tolga Erdem’in maddi durumlarının iyi olmadığını, aileye devlet yardımı yapılması gerektiğini söyledi. Ailesi, Behiç Erdem’in tabutuna Türk bayrağı örterek kendi imkanları ile Ankara’ya getirdiğini vurguladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!