PKK bağlantılı şebekeye operasyon: 35 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

PKK bağlantılı şebekeye operasyon: 35 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 12:02

ŞANLIURFA merkezli olarak 5 ilde, polis tarafından akaryakıt kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu ileri sürülen ve 5.5 ay boyunca polis tarafından izlenen şebeke, 300 polisin katılımıyla peş peşe gerçekleştirilen nefes kesen operasyonla çökertildi. Operasyonda, 311 ton ham petrol, 22 araç, 12 tank, 4 santrafiş, 4 sayaç, 1 akaryakıt deposu, 3 yer üstü tankı, boru hattının delinmesinde kullanılan jeneratör, boru hattı montajında kullanılan malzemeler, 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği ve 56 mermi ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, akaryakıt kaçakçılığı yaptığı belirlenen bir şebekeye yönelik çalışma başlattı. Şanlıurfa merkezli olarak 5 ilde faaliyet gösteren şebekeyi 5.5 ay boyunca izleyen polis, şebekenin PKK terör örgütü ile bağlantılı olduğunu ve örgüte kaynak aktardığını saptadı. Kırsal kesimlerden geçen BOTAŞ’a ait petrol boru hattını delerek ham petrol çalan ve hazırladıkları özel düzeneklerle hazır hale getiren şebekenin, kaçak akaryakıtı işbirliği içerisinde oldukları istasyonlarda yer altına yapılan özel tanklar aracılığıyla piyasaya sürdükleri belirlendi.

311 TON HAM PETROL ELE GEÇİRİLDİ

Şanlıurfa polisi şebekenin bazı üyelerinin kaçma ihtimali olduğunu saptayınca geçen günlerde operasyon düzenledi. Operasyonda, şebeke üyesi 7 kişi gözaltına alındı. Dün şafak vakti ise 300 polisin katılımı ile Şanlıurfa ve ilçelerinin yanı sıra Diyarbakır, Mardin, Ankara ve Gaziantep’te eş zamanlı operasyon başlatıldı. Önceden belirlenen 25 adrese düzenlenen baskında 35 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; 311 ton ham petrol, 22 araç, 12 tank, 4 santrafiş, 4 sayaç, 1 akaryakıt deposu, 3 yer üstü tankı, boru hattının delinmesinde kullanılan jeneratör, boru hattı montajında kullanılan malzemeler, 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği ve 56 mermi ele geçirildi. Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’ne getirilen şüphelilerin, akaryakıt kaçakçılığı ve PKK terör örgütüne yardım etme suçundan sabıkalı oldukları belirlendi. Şebeke üyelerinin, boru hattından hırsızlık yaptıkları ve elde ettikleri gelirin bir kısmını da PKK terör örgütüne aktardıkları da iddia edildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Akaryakıt kaçakçılarına yönelik operasyonu kameraya alan polis, görüntüleri basına dağıtıldı. Görüntülerde, nefes kesen operasyon öncesi amirlerinden bilgi alan polisler, gece ve sabahın ilk saatlerinde şüphelilere ait adreslere baskın yapıyor. Görüntülerde, polisin şüphelileri gözaltına alması ile akaryakıt kaçakçılarının kullandığı düzeneklerin bulunması yer alıyor.

Polis sorgusunda şüphelilerin çoğu susma hakkını kullanırken, ifade verenler ise suçlamaları reddetti. İşlemleri tamamlanan 35 şüpheli sabah saatlerinde; ’Suç işlemek için örgüt kurmak’, ’Petrol boru hattından hırsızlık yapmak’, ’Sıvı veya gaz halindeki enerji hırsızlığı, nakli, işlenmesi veya depolanmasına ait hırsızlık’ ile ’ Devlet malına zarar verme’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!