Piyasada ürün bol fiyatlar gerilemeye başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Piyasada ürün bol fiyatlar gerilemeye başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2011 00:00

Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Genel Başkanı Yüksel Tavşan, Ramazan ayında bazı meyve ve sebze fiyatlarının kısa süreli de olsa arttığını, ancak piyasada ürünün bol olması nedeniyle fiyatların yeniden gerilemeye başladığını söyledi.

Çukurova bölgesinde karpuz üretimi bitmeye başlayınca fiyatların ramazanda artış gösterdiğini belirten Tavşan, şunları söyledi:

Piyasa doydu

“Kilosu 120 kuruşa kadar yükselen karpuzun kilosu, Ege, Trakya ve İç Anadolu bölgelerinde yetiştirilen karpuzların piyasaya girmesiyle birlikte 60 kuruşa kadar düştü. Kavun ve üzüm fiyatları da yeni ürünlerin piyasaya girmesiyle ucuzladı. Üzüm fiyatlarının bundan sonra daha da düşmesini bekliyoruz. Kavun fiyatları da ucuzlar.
Meyve ve sebze fiyatlarında Ramazan ayında yaşanan kısa süreli yükseliş artık son buldu ve fiyatlar gerilemeye başladı. Talepler bir anda fazla olunca fiyatlar biraz artış gösterdi. Şimdi piyasa doydu. Meyve ve sebze fiyatlarındaki kısa süreli fiyat artışı durdu ve fiyatlar gerilemeye başladı. Soğan ve patates fiyatları da çok uygun. Nevşehir ve Niğde’de yetiştirilen erkenci cinsi patateslerin yakında hasat edilmesiyle birlikte patates fiyatları da ucuzlayacak. Domates ve salatalık fiyatları da şu anda çok ucuz ve fiyatların böyle gitmesi bekleniyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!