Piyasa tepkisi olumlu ama sınırlı

Güncelleme Tarihi:

Piyasa tepkisi  olumlu ama sınırlı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 20:19

REFERANDUM sonrası ilk işlem günü sakin geçti. Türkiye piyasalarında ilk açılışta 3.65 lira seviyelerinden fiyatlanan dolar bir ara 3.68 liraya kadar yükselse de 3.65 lira seviyelerinde kaldı.

Haberin Devamı

Bankalararası piyasalarda dolarda son işlemler 3.6639 liradan oldu. Borsa İstanbul güne hafif yükselişle başladı, ardından bankaların öncülüğünde artışı güçlendi. Borsa İstanbul günü yüzde 0.66 yükselişle 90 bin 653 puandan kapattı. SAXO Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, beklenen şiddette olmasa da piyasada pozitif tepki oluştuğunu belirterek, asıl dikkat çekenin ise uzun ve kısa vadeli gösterge tahvil faizlerindeki düşüş olduğunu vurguladı. Paksoy, “İki denklem önemli piyasa için, kabinede revizyon olacak mı, olsa da erken seçim olacak mı? Ayrıca jeopolitik risklerle negatif olan global piyasalara daha duyarlı olacağız. Dolarda, aşağı yönlü harekette 3.58-3.60 lira seviyesi önemli. Bunun için de Merkez Bankası’nın toplantısı bekleniyor” dedi.DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Araştırma Yönetmeni Orkun Gödek, beklentilerin nisan ayından bu yana fiyatlara girmiş olması nedeniyle piyasa tepkisinin sınırlı olduğunu belirterek “Kur için 3.64 desteğinin aşağısına kısa süreli geçişler olsa da bu seviyelerde dengelenme arayışı sürecek” dedi. KapitalFX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“OHAL’in uzatılması, idam cezasının gündeme gelme olasılığı ve Avrupa Birliği’nin referandum sonuçlarına ilişkin mesafeli tepkileri ideal bir yatırım ortamı sunmuyor. Bu da portföy girişlerinde oynaklığın olabileceği anlamına geliyor.” Gedik Portföy Portföy Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı da “Londra’nın Paskalya nedeniyle kapalı olması, dış piyasaların ölçülü negatif seyretmesi ve AB ile Türkiye arasında gerilim artabilir endişesi fren etkisi gösteren başlıklar. Fiyatlamalarda AB başlığının en domine edici faktör olarak öne çıkacağını tahmin ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!