Piyasa albümlerde de kalite yakalanır

Güncelleme Tarihi:

Piyasa albümlerde de kalite yakalanır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 00:00

Söz yazarı ve yorumcu Ersin, "Kara Geceler" adını taşıyan ilk albümünü çıkardı. Ersin son dönemde çıkan albümlere atıfta bulunarak "Piyasa tabir edilen albümlerde de kalite yakalanır" diyor.

n Kaliteli bir çalışmaya imza atmışsınız...

- Beğendiğinize sevindim. Kapak bile albümün kalitesini yansıtıyor. Yıllardır sahnelerde çaldığım ve birebir insanların nabzını tuttuğum için albümü hazırlarken hiç zorlanmadım. Albümde, heyecanlandıran şarkılar olduğu gibi yavaş yavaş dinlenilen şarkılar da var.

n Neden "Türk Sanat Müziği gırtlağıyla pop söylüyorum" diyorsunuz?

- Benim sesim Türk Sanat Müziği’ne daha yatkın. Bundan dolayı böyle bir yakıştırmayı tercih ettim. Albüm Türk Sanat Müziği’ni kaldırabilecek yapıda. Piyasa tabir edilen albümlerde de kalite yakalanır. Ben "Kara Geceler"de bunu başardığımı düşünüyorum. Albümlerin tutmasındaki en önemli faktör; şarkıların güzelliğinin yanı sıra yorumların da iyi olması.

n Albümde Niran Ünsal imzası da var...

- Albümde sekiz şarkının söz ve müziği, bir şarkının da sadece sözleri bana ait. Niran Ünsal’ın "Zamansız Ayrılıklar" ve "Haram" parçalarında desteği oldu. Onun gibi çok önemli şarkılara imza atan bir isim albüme destek verdiğine göre ortaya nasıl bir iş çıktığını siz düşünün. Arif Gönülbaş arkadaşımın da bir parçası var albümde. Bana sorarsanız tamamdır bu albüm.

n Tüm ünlü şarkıcılar aynı dönemde albümlerini piyasaya sürdü. Hiç endişe duymadınız mı?

- "Kara Geceler", bir yığın albümle aynı anda piyasaya çıkmış olabilir ama benim satış kaygım yok, keza şirketimin de yok. İyi albüm öyle ya da böyle dinleyicisine ulaşıyor.

n Albümde, "En olgunlaştığım dönemde eserlerimi sizlerle paylaşıyorum" yazıyor. Neden 10 yıl içerisinde başka bir zaman değil de şimdi?

- Müzikal birikimimin doruk noktasında olmamla alakalı bu durum. Albümün hazırlanışı 10 yıl sürdü diyebiliriz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!