Piyanoyu kanserli çocuklar için çaldı

Güncelleme Tarihi:

Piyanoyu kanserli çocuklar için çaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 10:55

Piyanoyu kanserli çocuklar için çaldı

Haberin Devamı

ÜNLÜ piyanist İdil Biret, Bodrum Oda Orkestrası ile birlikte kanserle mücadele eden çocuklar için konser verdi. Yoğun ilgi gören ve SBÜ Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi, Ege Hematoloji Onkoloji Derneği (EHOD) ve Kanser Savaşçıları Derneği güç birliği ile düzenlen bu anlamlı konserin geliri Tepecik EAH Çocuk Onkoloji Servisinin yenilenmesinde kullanılacak.

Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde devam eden yenileme çalışmaları kapsamında kanserle mücadele eden çocukların tedavi ortamlarının daha modern ve sempatik bir görünüme kavuşması için Hastane Yönetimi ile Ege Hematoloji Onkoloji Derneği (EHOD) ve Kanser Savaşçıları Derneği güç birliği yapmaya karar verdi. Derneklerin girişimiyle gerçekleştirilen İdil Biret konserinin geliri Çocuk Onkoloji Servisi’nin yenilenmesinde kullanılacak. Günümüzün önemli virtüözlerinden İdil Biret, Şef Naci Özgüç yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası eşliğinde gerçekleştirilen konser, müzik alanında dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatırken aynı zamanda Çocuk Onkoloji Servisi’nde kanserle mücadele eden çocuklar için maddi ve manevi bir desteğe de aracı oldu.

Konser öncesi söz alan Kanser Savaşçıları Derneği Başkanı Aslı Ortakmaç "Biz İstanbul orjinli bir derneğiz ancak buna rağmen İzmir'de çok iyi karşılandık burada çok gönüllü insanımız var. İstanbul'dan gelip bunu gerçekleştirmek bizi çok mutlu etti. Bu konserle birlikte başlayan işbirliğimiz, bağışlar kadar toplumumuzun kanserle mücadele eden çocukların bulunduğu onkoloji servislerine sahip çıkma konusunda da farkındalık kazanması açısından da önemli bir adım olma özelliğini taşımaktadır" dedi. Prof. Dr. Gökhan Akbulut da çocukların tedavi gördüğü kliniğin adeta bir oyun bahçesi gibi olmasını istediklerini belirterek "Bu konser ile kazanılan bağışların geri kalanını tamamlayarak çocukların hiç de ürkmeyeceği bir tedavi ortamı yaratmak istiyoruz. Askıda davetiye uygulamasıyla birlikte çevremizde bulunan ortaokullardan ve ilkokullardan yetenekli öğrenciler de yapılan bağışlar ile bu konseri izleme imkanı buldular.  Bazı okullardan öğrenciler bu servisin inşaatında çalışacak, yani aslında her yerde adeta parmak izleri olacak" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!