Piyanist ve besteci Chopin'in büstünü çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Piyanist ve besteci Chopinin büstünü çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 16:02

-Çankaya Belediyesi, Emek'teki parkta bulunan piyanist ve besteci Chopin büstünün çalındığını ve konunun Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği yetkililerine bildirildiğini açıkladı

Haberin Devamı

ANKARA (AA) - Çankaya Belediyesi, Emek'teki parkta bulunan piyanist ve besteci Frederic Chopin büstünün çalındığını ve konunun Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği yetkililerine bildirildiğini açıkladı.

Belediye yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, dünyaca ünlü Polonyalı piyanist ve besteci Frederic Chopin'in ölümünün 200. yıl dönümü anısına 2010'da açılışı yapılan Emek Bosna Hersek Caddesi'ndeki Frederic Chopin Parkı'na, ünlü piyanistin bir de bronz büstünün dikildiğini hatırlattı.

Çankaya Belediyesi tarafından yenilenerek ünlü bestecinin ismi verilen parkın ve bronz büstün açılışını eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın, dönemin Polonya Başbakanı Donald Tusk'un eşi Malgorzata Tusk'la birlikte gerçekleştirdiğini anımsatan yetkililer, parkın girişinde yer alan ve Polonyalı heykeltıraş Dantana Romana'nın yaptığı Chopin'e ait büstün aylar önce parktan çalındığını bildirdi.

Haberin Devamı

Konunun, Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileriyle paylaşıldığını kaydeden Belediye yetkilileri, yılbaşından sonra tarafların konuya ilişkin bir toplantı gerçekleştireceğini söyledi.

Yetkililer, ayrıca hırsızlık olaylarına karşı yeni yıldan itibaren özellikle ilçedeki büyük parklarda 24 saat güvenlik görevlisi bulundurulacağını dile getirdi.

Besteleriyle Mozart, Beethoven, Bach gibi en büyükler arasında yerini alan Chopin, müzik tarihinin gelmiş geçmiş en iyi piyano müziği bestecileri arasında kabul ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!