Piyade er Ramazan Sağlam doğum gününde şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Piyade er Ramazan Sağlam doğum gününde şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2006 13:53

Van'ın Saray ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu 1 er şehit olurken, 3 er yaralandı.

Haberin Devamı

Van'ın Saray İlçesi Kapıköy Mevkii'nde, Türkiye- İran sınırında devriye görevi yapan askeri aracın devrilmesi sonucu, piyade er Ramazan Sağlam şehit oldu, 3 er de yaralandı. Yaralılar helikopterle Van Askeri Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Doğum gününde şehit olan er Sağlam'ın Karabük'teki yakınları yasa boğuldu.


Dün, Saray'daki Örenburç 4'üncü Piyade Hudut Bölük Komutanlığı'na ait er Hüseyin Silin yönetimindeki Türkiye- İran sınırında devriye görevini yapan askeri araç, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yoldan çıkarak devrildi. Kazada, araçta bulunan askerlerden er Ramazan Sağlam olay yerinde şehit olurken, onbaşı Ali Ayvazoğlu ile erler Hüseyin Demirtaş ile Beytullah Gülen yaralandı. Helikopterle Van Askeri Hastanesi'ne götürülen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT OLDU

13 Haziran 1986'da Karabük'te doğan er Ramazan Sağlam'ın, 20'inci doğumgününde 13 Haziran 2006'da şehit olduğu öğrenildi. Piyade er Ramazan Sağlam'ın cenazesi askeri araçla Karabük Şirinevler Devlet Hastanesi'ne getirildi. Daha sonra burada askeri tören düzenlendi. Cenaze törenine Jandarma Bölge Komutanı Kurmay Albay Ergun Koçak, Karabük Valisi Cemalettin Sevim, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Akman, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Burada şehit asker için tören düzenlendi. Törende, şehit asker Ramazan Sağlam'ın geçmişi okunduktan sonra cenazesi askerlerin omuzunda bir süre taşındı. Bu sırada vatandaşlar tarafından ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganlarları atıldı. Bu sırada şehit askerin annesi Hanım ve baba Satı Sağlam gözyaşlarına boğuldu. Şehit askerin küçük kardeşi İzzet Sağlam ise cenazenin önünde yürümesi, vatandaşları duygulandırdı. Şehir er Ramazan Sağlam'ın cenazesi, törenin ardından Eflani İlçesi'nde kılınan öğle namazının ardından kılanan cenaze namazından sonra Hocacık Köyü'nde toprağa verildi.


Acemi birliğini Ankara Mamak Muharebe Okulu'nda yapan Ramazan Sağlam, vatani görevinin kalan bölümü için 15 gün önce Van'daki sınır taburuna gittiği ve gününde şehit olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!