Pistlerde kadın rüzgarı esiyor

Güncelleme Tarihi:

Pistlerde kadın rüzgarı esiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2005 00:04

Geçtiğimiz yıl Seat Cup Türkiye ile pistlere binlerce kişinin takip ettiği bir yarış kazandıran Doğuş Motorsports’un ikinci organizasyonu olan Polo Ladies Cup ile kadınlar piste çıktı. Türkiye’de ilk kez yalnızca kadınların boy gösterdiği bir yarış olan Polo Ladies Cup’ta 17 kadın şampiyonluk mücadelesi verecek.

Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin yazarlarından ‘Rüzgarın kızı’ Ayşe Şule Bilgiç ve ‘Co-pilot’ köşesini hazırlayan Didem Çoksayarın’da boy gösterdiği Polo Ladies Cup’ın bir diğer özelliği ise dizel motorlu yeni Polo ile yarışılacak olması.

TÜRKİYE’de hızla gelişmekte olan motorsporları dünyasına yeni bir soluk getirecek Volkswagen Polo Ladies Cup, bu sezon pistlerde çok konuşulacak bir organizasyonla sahne alıyor. Volkswagen, bir ilke imza atarak sadece kadın sürücülerle sınıfında kalite, güven ve sportifliği birleştiren bir model olan Polo’yu bir araya getirerek pistlere ve bu sektöre farklı bir renk katıyor. Kendi sınıfında sağlamlığı kanıtlanan Polo’nun, Murat Günak tasarımıyla geçtiğimiz aylarda yenilenerek güçlü ve dinamik boyut kazanması, modern tasarımıyla daha kaliteli olması ve her açıdan heyecan verici sürüş keyfinin garantisini vermesi Volkswagen’in Türkiye’de motorsporlarına bu otomobille giriş yapmasında önemli bir rol oynuyor.

Doğuş Grubu bünyesinde yer alan, spor, yayın, promosyon, etkinlik, sponsorluk ve tuning gibi ana faaliyet alanlarında hizmet sunan Doğuş Motorsports’un (DMS) SEAT Cup Türkiye’den sonra Volkswagen işbirliğiyle yarattığı ikinci ürünü Volkswagen Polo Ladies Cup, Türkiye’de ilk kez sadece kadın sürücüler arasında ve yine ilk kez dizel motorlu otomobillerle izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.

17 kadın pilotun yarıştığı Polo Ladies Cup yarış otomobili, Almanya’nın vermiş olduğu yetkiyle tamamen Türkiye’de hazırlandı. Pompa meme teknolojisi ile üretilen Polo TDI’nin en önemli özelliği ise bir dizel motordan beklenmeyecek sportif karakteri. Seat Cup Türkiye ile birlikte düzenlenecek olan ve beş yarıştan oluşan Polo Ladies Cup yarışların iki tanesi İzmit Körfez Pisti’nde, diğer üç tanesi ise Formula 1 pistinde gerçekleşecek. Formula 1 pistinde yapılacak yarışlardan biri GT Touring diğeri ise DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) yarışlarıyla aynı gün düzenlenecek.

Pistlerin yeni hakimi kadınlar

Ann Tahincioğlu: Yarışmanın tecrübeli pilotlarından. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu’nun eşi. 4 yıl karting yarışlarında, iki yıl Tipo Cup’ta ve bir sene Türkiye Pist Şampiyonası’nda yarıştı.

Ayşe Şule Bilgiç: Tüm Türkiye onu rüzgarın kızı olarak tanıyor. Motosiklet kullanıyor, aynı zamanda gazeteci. Geçen yıl Türkiye’de yapılan Rally Dorient’e motosiklet kategorisinde katıldı. Polo Ladies Cup ilk pist yarışı tecrübesi.

Burcu Çetinkaya: İş Geliştirme ve Satış Uzmanı. 7 sene profesyonel olarak basketbolla uğraşan, snowboard şampiyonalarında Türkiye birinciliği dahil bir çok derece elde etmiş olan Burcu Çetinkaya, motorsporlarının sıkı bir takipçisi. Daha önce bu konuyla ilgili birçok eğitim almış olan Çetinkaya’nın ilk yarış deneyimi Polo Ladies Cup olacak.

Canan Bolak: Basketbol, binicilik, yüzme, kayak, tenis...Geçmişte profosyonel olarak bir çok spor dalıyla ilgilenen Bolak, şu anda da kendisini spordan uzak tutmuyor. Aynı zamanda sağlıklı yaşam ve yaşlanma danışmanı olan Bolak’ın.Polo Ladies Cup ilk yarış tecrübesi.

Demet Kapani: Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş’de Pazarlama Yöneticisi. Motorsporlarının sıkı bir izleyicisi. Polo Ladies Cup ilk tecrübesi.

Didem Çoksayar: Hello Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürü, Hürriyet Oto Yaşam Gazetesi’nin co-pilot yazarı. 2001 yılından bu yana çeşitli rallilerde ve off-road yarışlarında co-pilotluk yaptı. Polo Ladies Cup onun ilk pist tecrübesi.

Ebru Sile: Motorsporları sevgisi aileden geliyor. Art direktör ve Polo Ladies Cup ilk tecrübesi.

Esra Öner: Adrenalini çok seviyor, extreme sporlara merakı var.Otomobil yarışları tutkunu. Kurumsal İletişim Uzmanı. Polo Ladies Cup ilk tecrübesi.

Güneş İpekkan: İzmir’den katılan tek yarışmacı. 9 Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği’nde öğrenci. Motorsporlarını çok seviyor. Polo Ladies Cup ilk tecrübesi.

Melis Çeker: Motorsporları dünyasında büyüdü. 1989-2000 yılları arasında Türkiye Karting Şampiyonası’nda yarıştı. 2002 yılından bu yana Türkiye Ralli Şampiyonası’nda co-pilotluk yapıyor. Öğrenci ve TV’de motor sporlarıyla ilgili program yapıyor.

Münire Alabaz: BP Petrolleri A.Ş’de Dizel Yağlar Pazarlama Müdürü. Motorsporlarında bir çok etkinliğe firma adına sponsor olarak katıldı ama bu kez kendisi pistlerde. Polo Ladies Cup ilk tecrübesi.

Nuray Esener: Tecrübeli kadın pilotlardan. 1997 yılında Uno Cup pist yarışı, 2002 motodrag race 600 cc yarışları ve 2004 yılında grup maxi pist yarışlarında yer aldı. Üssan LTD Şti’de yönetici olarak çalışıyor.

Sanem Çelik: Sanatçı, son dönemde TV’nin sevilen dizisi Aliye ile milyonlarca kişiyi ekrana bağladı. Otomobil sporlarını sadece izliyordu, Polo Ladies Cup ile artık bu arenada da yerini alıyor.

Seçilay Du Pre: Dizayn en büyük hobisi ve işi. TV program yapımcısı ve sunucusu, yazar. Aynı zamanda hız tutkunu ve otomobil kullanmak hayatta en çok sevdiği eylem. Polo Ladies Cup ilk tecrübesi.

Yasemin Dalkılıç: Denizlerin kızı, serbest dalışın farklı disiplinlerinde dünya rekortmeni. Müzik en önemlisi hobisiydi, artık motorsporlarında da sahnede. Polo Ladies Cup ilk tecrübesi olacak.

Yıldızhan Ünlü: 2000 yılında Türkiye Rallisi’nde yarıştı. Yıllardır motorsporlarının içinde, bu konuyla ilgili prodüksiyon ve organizasyon yapıyor. Evli ve 2 çocuk annesi.

Zeynep Özenç: Eski Milli Voleybolcu, otomobil sevdası ise aileden geliyor. Peppers & Rogers Direct.com’da müşteri direktörü. Polo Ladies Cup ilk tecrübesi.

Tahincioğlu kazandı Otoyaşam kızları dereceye giremedi

Volkswagen Polo Ladies Cup heyecanının ilk yarışı İzmit Körfez Pisti’nde düzenlendi. Beş yarışlık sezonun bu ilk mücadelesinde birinciliği elde eden isim motorsporlarının tecrübeli isimlerinden olan Ann Tahincioğlu oldu. Türkiye’de ilk kez sadece kadın sürücüler arasında ve yine ilk kez dizel motorlu otomobillerle düzenlenen 17 kadın pilotun yarıştığı VW Polo Ladies Cup’ın ilk ayağında ikinci sırada finiş gören isim Nuray Esener olurken, televizyonlardan da tanıdığımız Sanem Çelik ise üçüncülüğü elde etti. İlk yarışta Otoyaşam kızları dereceye giremezken, Didem Çokyasar’ın 8’inci sırada tamamladığı yarışta, Ayşe Şule Bilgiç finiş göremedi.

VW Polo Ladies Cup yarış takvimi

22 Mayıs
: İzmit Körfez Pisti

26 Haziran:

İzmit Körfez Pisti

18 Eylül:

Formula 1 Pisti

02 Ekim:

Formula 1 Pisti

13 Kasım: Formula 1 Pisti
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!