‘Pişmanım, özür dilerim’ tahliyesi

Güncelleme Tarihi:

‘Pişmanım, özür dilerim’ tahliyesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 23:02

CUMHURBAŞKANI’na hakaret ettiği gerekçesiyle 29 Ekim 2016’da tutuklanan Susurluk hükümlüsü eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın çıkarıldığı ilk duruşmada 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Pişman olduğunu söyleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dilediğini belirten Çarkın, tahliye edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile 1 yıl 2 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Ayhan Çarkın katıldı.

Kimlik tespitinde serbest meslekle uğraştığını belirten Çarkın aylık gelirinin ise 3 bin - 5 bin TL arasında olduğunu söyledi. Pişman olduğunu belirten Ayhan Çarkın, “Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir kez daha özür diliyorum. Anlık bir sinirle söylenmiş sözlerdir. Herhangi bir hakaret kastı ile söylemedim. Daha önce de savunma yaptım. Olaydan dolayı son derece pişman ve üzgünüm” dedi.

Davayı karara bağlayan hâkim, Ayhan Çarkın’ı Cumhurbaşkanı’na aleni olarak hakaret ettiği gerekçesi ile 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Duruşmadaki ikrarını lehine değerlendiren hâkim, Çarkın’ın cezasını 11 ay 20 gün hapse indirerek tutuklu kaldığı süre ve ceza miktarını dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!