‘PIRLANT’a gibi yatırımcı

İZMİR’deki Ege Park Mavişehir ve Ege Park Balçova’nın sahibi Ege Cmc Gayrimenkul Yatırım’ın yönetim kurulu başkan yardımcısı Tülay Pırlant, aynı zamanda ünlü bir yazar.

Haberin Devamı

Yıllarca İngilizce öğretmenliği yapan Pırlant’ın, biri film endüstrisinin başkenti Hollywood’da “Meleğin Sırları” adıyla sinemaya uyarlanan “Rüzgarlı Şehir”, diğeri de “Yeniden Doğmalısın” olmak üzere iki kitabı bulunuyor. Ağırlıklı olarak ABD Şikago’da yaşayan Tülay Pırlant, şu sıralar memleketi Manisa’yı dünyaya tanıtmayı hedeflediği ”Lale-Anemon” adını verdiği bir roman ve iki film senaryosu üzerinde çalışıyor. Ayrıca, Cumhuriyet dönemiyle ilgili yeni bir roman kaleme alıyor. Pırlant bir yandan da Şikago’daki beş, İzmir’deki iki AVM’yle yakından ilgileniyor. İzmir’deki AVM’lerin iyi gitti
ğini, bu yatırımlar için İzmir’de karar kıldıklarından dolayı memnun olduklarını söyleyen Tülay Pırlant, Ege Park Balçova’daki 21 katlık binayı otel olarak düşündüklerini, uluslararası bir zincirle görüştüklerini belirtti, “Bu sürprizi de kısa süre sonra kamuoyuyla paylaşacağımızı sizin aracılığınızla duyurmuş olalım. Konak Pier’de de sürecin tamamlanması sonrası yatırım planlarımız var. Önümüzdeki dönemde enerji alanında yatırım yapmayı da düşünüyoruz. Eşimle birlikte (Kasım Pırlant) İzmir’e yatırım yapmaya, İzmirlilere hizmet vermeye devam etme düşüncesindeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÜNE BAŞLARKEN
Geç yatar, 9’da kalkarım
· Bir gececi, bir de gündüzcü insanlar vardır.
· Ben geceleri geç saatlere kadar oturur, televizyon seyreder, kitap okur, yazı yazar veya bilgisayarda araştırma yaparım.
· Sabahları ise 09.00’da kalkarım. Her gün işe gitmem. Evde hareketli olmayı severim.

OTOMOBİL
Hiç trafik cezası yemedim
· İlk arabam lacivert bir Mercedes’ti.
· Yol bulmakta biraz yeteneksiz olduğum için ertesi yıl onu verip navigation sistemi olan siyah bir Mercedes aldım.
· Böylece yakın bir yere gitmek isterken, yolu şaşırıp otobanda kilometrelerce yol gitmek zorunda kalmıyorum.
· Genelde kendim kullanırım. Özellikle şehir dışı yörelerde; göl kenarları, ormanlık alanlarda tek başıma araba kullanmak bana keyif verir.
· Hayal kurmayı seven bir kişi olarak, en güzel hayallerimi hafif bir müzik eşliğinde böyle zamanlarda düşlerim. Eve geldiğimde aklımda kalanları yazıya dökerim.
· Otomobil benim için bir gösteriş aracı değil, ulaşım ihtiyacımızı gideren ve keyif aldığımız önemli bir gereksinim. ABD’de arabasız hayat düşünülemez.
· İyi bir şoför olduğumu düşünüyorum. Bugüne kadar hiç trafik cezası almadığm için her yıl teşekkür mektubu alıyorum.

Haberin Devamı

MEKAN
Olmazsa olmazım lezzettir
· İzmir’de; Ege Park Mavişehir AVM’ de Kitchenette, Ege Park Balçova AVM’de deniz manzaralı teras kafeler, Kordon ve Çeşme Marina’daki restoranlar.
· Şikago’da; Wildfire, Rosebud, Magianos.
· Bir mekanda önce lezzet ararım. Sonra dekorasyona, temizlik-hijyene, servise dikkat ederim.

MODA
Lacivert, eflatun ve siyah
· Sıkı bir moda izleyicisi değilim. Milano’ya ya da Londra’ya gidip markalı giysiler almam. Genelde ABD’den giyinirim. Hem ucuz hem rahat kıyafetler olduğu için tercih ederim.
· Yerine göre spor ve abiye kıyafetler, bazen de iş çevrelerinde ciddi giysiler giyerim.
· Lacivert, eflatun ve siyah rekleri severim.
· Alışverişimi kızım veya kardeşimle yaparım. Fikir danışmak her zaman iyidir.
· Çanta ve ayakkabıda hem çeşitliliği hem de renkliliği severim.

Haberin Devamı

HOBİ
Bilgi ve anı biriktiriyorum
· En büyük hobim okumak. Her hafta bir kitap bitiririm. Gazete ve dergilerde köşe yazılarını hatta magazin haberlerini bile okurum.
· İkincisi, yazmak. Önce yazacağım konuyla ilgili ön araştırma yaparım. Hikayenin geçtiği mekanları gidip görürüm, o yerin özelliklerini ayrıntılı bir şekilde gözlerim. Çünkü insan bir bitki gibi, yetiştiği toprağın özelliklerini taşır. Karakterleri ise gerçek hayattan alırım. Hayal gücümü de katarak kurgusunu kurarım. Bu beni mutlu eden en güzel uğraşım diyebilirim. Roman ve senaryoları bu duygularla yazıyorum.
· Edebiyatın yanı sıra siyaset gündemini günü gününe takip ederim.
· Tarih, mitoloji, arkeolojiye meraklıyım.
· Sinemaya özel ilgim var. Zülfü Livaneli’nin ‘Serenad’ adlı romanı sinemaya uyarlansa dünyayı sarsan bir film olur diye düşünüyorum.
· Hobilerimin arasında koleksiyonculuk yok, onları çocukken yapardım. Şimdi, bilgi ve güzel anılar biriktiriyorum.

Haberin Devamı

TATİL
En çok Kıbrıs’a gidiyorum
· Hayat tarzımız ve şartlarımız gereği her yıl şu aylarda tatil yapılacak gibi bir sistemimiz yok.
· İş gereği ve aile bağları gereği 2-3 ayda bir Şikago, Los Angeles, İzmir ve Kıbrıs göklerinde mekik dokuyorum.
· En çok tatili galiba Kıbrıs’ta yapıyorum.
· Bunun haricinde zaman buldukça dünyanın değişik beldelerini ve kültürlerini keşfetmek için seyahate çıkarım.
· Son olarak gittiğim İspanya’nın Cebelitarık Boğazı’nda yer alan Küçük Britanya diye adlandırılan İngiliz sömürgesi Gibraltar’da maymunların ailece dolaştığı eşsiz manzaralı yerleri görmek ve karşıdan Afrika kıtasını seyretmek çok ilginçti.
· Ayrıca, İtalya’nın Como Gölü de tercih ettiğim tatil beldelerinden biri.

Haberin Devamı

SPOR
Yoga, pilates sıkıcı geldi
· Maalesef düzenli olarak spor yapan biri değilim.
· Bir ara yoga ve pilates yaptım, sıkıcı geldi.
· En çok sevdiğim spor, yürümek ve yüzmek.
· Her şeyi yememe rağmen bünyem gereği aşırı kilo almıyorum.
· Takım tutmam, her zaman zayıfın kazanmasını isterim.

SEVİMLİ DOSTLAR
Evladımı vermiş gibi üzüldüm
· Hayvanları severim, hiç korkmam.
· Dalmaçyalı köpeğimiz vardı. En yoğun sevgi alşverişini ve sadakatı onunla yaşadık. Ancak yoğun seyahatlerimiz nedeniyle onu ABD’li bir aileye verdik. Öz evladımızı vermiş gibi üzüldük. Öyküsünü bir kitabımda yazdım.

TOPLANTI
Çalışanların da fikirlerini alırız
· Ege CMC Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak gerektiği zaman haftada 2-3 kez toplantılara katılırım.
· Mavişehir ve Balçova Ege Park AVM’lerin gelişmesi için Amerika’daki deneyimlerimize dayanarak yeni projeler ve fikirler üretmeye çalışıyorum.
· Toplantıları eşim veya ben yönetiriz. Kararlarda mutlaka çalışanların fikirlerini de alırız.

TEKNOLOJİ
İşime yarayacak kadar yeterli
· İşime yarayacak kadar öğrenirim.
· Araba ve telefonun karmaşık özelliklerini kullanmasam da oluyor.
· Bilgisayar konusunda da aynı... İşime yarayan kısımlarını öğreniyorum.
· Teknolojinin kölesi olmamalıyız.

BESLENME
Zeytinyağlı, kekikli domates
· Kahvaltı benim için olmazsa olmazlardan biri. Hiç aksatmam.
· Çay, peynir, zeytin, üzerine zeytinyağı ve kekik konmuş doğranmış domates ve biber yerim. Haftada iki gün buna yumurta ilave ederim. Ardından keyif olarak bir Amerikan kahvesi içerim.
· Öğlenleri sebze tercih ederim. Akşamları ise mutlaka et, tavuk ya da balık bulunur.
· Hiç yemek seçmem. Doğanın bize bahşettiği tüm sebze ve meyveleri tatmak isterim. Herbirinde bildiğimiz bilmediğimiz şifalar vardır diye düşünürüm.
· Haftada en az üç gün mutfağa girip yemek yaparım. Beğenilen yemeklerim; mücver, köfte, yaprak sarması ve mantar...

KARİYER
İngilizce öğretmenliği eğitimi aldım
· Yüksek öğrenim yıllarım Ankara’da (şimdiki adıyla Gazi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü) geçti. Hayata açılımım ilk kez orada başladı. Çok çalkantılı bir döneme tanık oldum. Dünya görüşümüz etkilendi. İngilizce öğretmenliğim süresince Anadolu’yu tanıdım. Bu meslekte insanları tanıma ve anlama tecrübesi kazandım.
· Gayrimenkul işiyle Amerika’da tanıştım. Bu benim için yepyeni ve ilginç bir alan oldu. İşin püf noktalarını, başarının sırrını eşimden öğrendim. Zamanla aslında keyifli bir iş olduğunu anladım. Bu işi Türkiye’ye, özellikle İzmir’e de taşıdığımız için mutluyum.
· Şu sıralar gayrimenkul ve sinema sektörlerinde faaliyetlerimi sürdürüyorum. Ayrıca, kültür ve sanatla ilgili aktivitelerde yer alıyorum.


 

Yazarın Tüm Yazıları