Pirelli takvimine rüya gibi tanıtım

Güncelleme Tarihi:

Pirelli takvimine rüya gibi tanıtım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 01:00

Efsanevi Pirelli Takvimi’nin 2012 sayısı New York’ta tanıtıldı. Oscar törenlerini anımsatan lansmanda Kelebek de vardı.

GECEDEN FOTOĞRAFLAR

İŞTE TAKVİMDEN FOTOĞRAFLAR

ÇEKİMLERİN KAMERA ARKASI-WEB TV

Haberin Devamı

Modeller makyaj yapmadı

İtalyan fotoğrafçı Mario Sorrenti’nin imzasını taşıyan takvimin çekimleri Güney Korsika’da tamamlandı. Sorrenti, konsept gereği modellere neredeyse hiç makyaj yaptırmadı.

Bu iddialı takvimin lansmanı, New York’un tarihi simgesi Armory Park Lane’de yapıldı.

Oscar törenlerini anımsatan davete dünyanın dört bir yanından yaklaşık 400 basın mensubu ile New York sosyetesi katıldı.

Kendinden geçiren takvime rüya gibi tanıtım

Pirelli Takvimi’nin 2012 sayısının lansmanı için New York’tayım. Hani şu “ölmeden önce yapmanız gereken 100 şey” listeleri vardır ya, burada bulunmak işte öyle bir listenin kesinlikle ilk 10’una girer. Dünyanın en güzel kadınları 39 yıldır bu takvim için poz veriyor. Onlarla aynı havayı solumak, hele hele birlikte fotoğraf çektirmek rüyadan farksız.

Takvimin tanıtımı için New York’un tarihinde önemli yer tutan mekanlar seçilmiş. Basın toplantısı, 1909 yılında ulaşıma açılan Queensboro Bridge’in altındaki Guastavino’s binasında yapılıyor. Lansman ise 19’uncu yüzyıla ait askeri bina ve kentin tarihi simgesi Armory Park Lane’de...

MODELLERE HİÇ MAKYAJ YAPILMADI

Bu yılın Pirelli Takvimi, New York’ta yaşayan İtalyan fotoğrafçı Mario Sorrenti’nin imzasını taşıyor. Sanatçı, “Swoon” (Kendinden Geçiş) adını verdiği çalışmasında ‘mest olma’ halini ölümsüzleştirmek için Güney Korsika’nın Murtoli bölgesine 60 km uzaklıkta bulunan Bonifacio’nun sarp ve engebeli tabiatını tercih etmiş.

Nü fotoğraflardaki ustalığıyla ünlü sanatçı, “Bence, fotoğrafçıyla ilham perisi arasındaki kuvvetli ve özel ilişki, doğal güzelliği yücelten güçlü bir estetikle pekişiyor. Takvim için çalışırken fotoğraflarıma dolaysız, yalın ve gerçek bir ilişki inşa ederek yaklaştım. Görüntülerdeki saflığı da böyle yakalayabildim. Swoon’da bedenleri, kendisinin uzantısıymış gibi kucaklayan doğayla doğrudan temas halinde konumlandırdım; böylece kayalar, ağaç gövdeleri, gökyüzü ve deniz, bedenler için eşsiz bir arka plana dönüştü” diyor.

Doğanın çıplaklığına insanın en yalın hali, çıplaklığı eşlik ediyor bu yılın fotoğraflarında. Sorrenti, belki de Pirelli tarihinin en cesur takvimine imza atmış bu şekilde. O yalınlığı yakalamak için de modellere neredeyse hiç makyaj yapılmamış.

9’U MODEL 3’Ü OYUNCU

18’i siyah-beyaz, yedisi renkli olmak üzere 25 fotoğraftan oluşan 2012 Pirelli Takvimi, daha önce hiç kullanılmamış bir formatta; ince kanvas astarlı bir portfolyo içinde sunuluyor. Yapraklarını süsleyen 12 güzelin dokuzu model ve üçü de oyuncu. Modeller; Brezilyalı Isabeli Fontana, Rus Natasha Poly, Hollandalı Saskia de Brauw ve Lara Stone, Amerikan Joan Small ve Guinevere Van Seenus, Polonyalı Malgosia, Litvanyalı Edita Vilkeviciute, İngiliz Kate Moss. Oyuncular ise Ukraynalı Milla Jovovich, İtalyan Margareth Madè ve Japon Rinko Kikuchi.

OSCAR TÖRENİ GİBİ LANSMAN

Basın toplantısına Isabeli Fontana, Natasha Poly, Lara Stone, Rinko Kkuchi, Guinevere Van Seenus, Joan Small ve fotoğrafçı Mario Sorrenti katılarak soruları yanıtlıyor.

Takvimin dünya lansmanı ise akşam verilen kokteyl ve yemekte yapılıyor. Armory Park Lane’de düzenlenen ve Oscar törenlerini anımsatan davete dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık 400 basın mensubu ve New York sosyetesi katılıyor.

Armory Park Lane’in giriş kısmı büyük bir müze binası. Burada büyük ebatlı tablolar karşılıyor insanları. Odalarda her türden tarihi obje sergileniyor.
Yaklaşık bir saat süren kokteylin ardından davetliler arka taraftaki devasa salona alınıyor. Yarı saray yarı endüstriyel hangar olarak kullanılan bu alan, sanatçılara normal sergi salonlarına koyamayacakları eserlerini sergileme imkanı sunuyor.

GECENİN SÜRPRİZİ MOORE VE BOCELLI

Gece, Pirelli’nin CEO’su Marco Tronchetti Provera’nın konuşmasıyla başlıyor. Arkasından gelen sürpriz ise sunucunun ta kendisi; geçen yıl Pirelli Takvimi’ne de poz veren ünlü oyuncu Julianne Moore... Güzelliğiyle göz kamaştıran Moore, gecenin diğer sürprizini açıklıyor misafirlere; İtalyan tenor Andrea Bocelli... Sanatçı, müthiş sesiyle davetlileri kendinden geçiriyor ve finali de “New York New York” şarkısıyla yapıyor.

Haberin Devamı

ISABELI, ADRIEN BRODY’NİN MARKAJINDA

Yemeğin ardından düzenlenen partiye, pek çok ünlü isim katıldı. “Piyanist” filmiyle Oscar kazanan aktör Adrien Brody de bunlardan biriydi. Küçük bir paparazzilik yaparak, Brezilyalı model Isabeli Fontana’ya fena yazdığını söyleyebilirim...

Haberin Devamı

TÜRKİYE’YE 500 TAKVİM

Pirelli Takvimi tüm dünyada sadece 20 bin adet basılıp dağıtılıyor. Her biri numaralanmış olan bu en ünlü takvimden Türkiye’ye ise 500 adet veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!