Pınar, ördek eti üretecek

Hürriyet Haber
15.01.2002 - 01:58 | Son Güncelleme:

Türk mutfaklarında fazla yeri olmayan beyaz hindi etinin üretimini yaparak tüketiciye sevdiren Pınar Gıda Grubu, bu kez de ördek eti üzerinde çalışıyor.

Deneme üretimi yapılan ördek eti, şimdilik bazı oteller ile restoranlara veriliyor. Pınar Et Genel Müdürü Zeki Ilgaz, ördek etinin hindiden daha az verimli olduğunu, bu nedenlemaliyetinin daha yüksek olduğunu belirterek, Türk mutfak kültüründe ördek etinin yeni yeni tanınmaya başladığını söyledi. İzmir'de özel bir çiftlikte bin 200 metrekarelik alan üzerinde ördek çiftliği kurulduğunu, çiftlikte Muscovy, Macar ve Fransız Mulardırkı ördek yetiştiriciliği deneme üretiminin yapıldığını kaydeden Ilgaz, şunları söyledi: ‘‘Ördek eti diğer kanatlı kümes hayvanlarının etinden daha kırmızıdır. İçerdiği protein oranının tavuk ve hindi etiyle aynı seviyede olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Çok lif ve kalojen içeren ördek eti, sert ve sulu. Ördek eti tavuk etine göre daha sağlıklı.’’
Etiketler:


EN ÇOK OKUNAN HABERLER

    Sayfa Başı