Pınar KSK 3'üncü kupa peşinde

Güncelleme Tarihi:

Pınar KSK 3üncü kupa peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 15:25

TÜRKİYE Basketbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Pınar Karşıyaka ile geçen sezonun Türkiye Kupası şampiyonu Anadolu Efes, yarın Samsun'da Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Pınar Karşıyaka, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda saat 19.30'da başlayacak müsabakada en büyük kupayı üst üste ikinci, toplamda üçüncü kez havaya kaldırmak için ter dökecek. NTV Spor'dan naklen yayınlanacak maçın bilet fiyatları taraftar tribünleri için 10, tarafsız seyirciler için 15 TL olarak açıklanırken, yeşil-kırmızılı renklere gönül verenler takımlarını dev finalde yalnız bırakmamak için sponsorların tahsis ettiği ücretsiz otobüsler ve hava yoluyla Samsun'a akın ettiler.

Ufuk Sarıca yönetiminde 3 sezondur potaya damga vuran Pınar Karşıyaka, 2013-2014'te Anadolu Efes'i yenerek Türkiye Kupası'nı, geçen sezon finalde Fenerbahçe'yi mağlup ederek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, play off final serisinde ise yine Efes'i geçerek lig şampiyonluğunu kazandı.
Üç finalden de zaferle çıkan Ufuk Sarıca, "Üst üste dördüncü finalden de başımız dik ayrılıp, sezona kupa moraliyle başlamak istiyoruz. Taraftarımıza Samsun'da yine büyük iş düşecek" dedi. Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu ise, "Daha çok isteyen taraf kazanacak. Henüz kupalara doymadık" diye konuştu.  Pınar Karşıyaka'da kasığında sakatlık bulunan Justin Carter'ın oynayabilme şansının arttığı bildirildi.

Haberin Devamı

EZİCİ ÜSTÜNLÜK

Pınar Karşıyaka, son yıllarda finallerde karşılaştığı Anadolu Efes'e karşı büyük üstünlük sağladı. Kendisinden kat kat fazla bütçeye sahip rakibini 2013-14 sezonunda Ankara'daki Türkiye Kupası finalinde mağlup ederek tarihinde ilk kez kupaya uzanan Pınar Karşıyaka, aynı yıl play off çeyrek final serisini geriden gelip kazandı. Geçen sezon Play off finalindeki Efes karşısında ilk maçı kaybeden Pınar Karşıyaka, yine geriden gelerek üst üste 4 galibiyetle 28 yıl aradan sonra şampiyon oldu. İstanbul temsilcisinde oyuncu ve antrenör olarak uzun yıllar görev yapan Ufuk Sarıca, Karşıyaka'yla eski göz ağrısının kabusu oldu.

DİEBLER BU KEZ RAKİP

Pınar Karşıyaka'da oynadığı 3 yılda 3 kupa kazanan Jon Diebler, yarınki karşılaşmada Anadolu Efes formasıyla eski takımına rakip olacak. Geçen sezonki şampiyonluğun ardından İstanbul temsilcisi ile anlaşan ABD'li oyuncu, yeni takımıyla ilk resmi maçında Pınar Karşıyaka'ya karşı terleyecek. Sezon öncesi yüksek rakamlarla rakip takımlara transfer olan oyuncularının yerine 8 takviye yaparak kabuk değiştiren Pınar Karşıyaka'da geçen yıl 2 kupa kazanan kadrodan İnanç, Soner, Gabriel, Palacios ve genç oyuncular Egemen, Mertcan ve Mert kaldı.

Haberin Devamı

EUROLEAGUE ARENA'DA

Turkısh Airlines Euroleague yönetimi Pınar Karşıyaka'nın iç saha maçlarını Karşıyaka Arena'da oynaması için kesin onayı verdi. Ligin resmi sitesi de yeşil kırmızılı ekibin C Grubu'nda 15 Ekim'de oynayacağı Barcelona Lassa maçının Halkapınar olarak görünen salonunu Karşıyaka Arena olarak değiştirdi. Salonda biz dizi tadilat yapan yönetim kapasite artırımı için tribüne ek sıra koltuk ekleyecek, parkeler boyanacak, soyunma odaları ve turnike sistemi Barcelona maçına yetişecek.

YÖNETİMDEN ÇOCUK BİLETİ AÇIKLAMASI

Pınar Karşıyaka yönetimi Pınar Cup'ta yaşanan çocuk bileti tartışmasıyla ilgili açıklama yaptı. Euroleague kriterleri ve 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası gereğince spor müsabakalarına biletsiz girişlerin yasaklandığını hatırlatıp, geçen sezon salonda aşırı kalabalık nedeniyle 2 çocuk taraftarın sağlık sorunu yaşadığına dikkat çeken yönetim, Euroleague, Fenerbahçe, Anadolu Efes ve play off maçlarında çocuk bileti dağıtılmayacağını duyurdu. Karşıyakalı nesiller yetiştirmeyi misyon kabul ettiklerini belirten yönetim, diğer karşılaşmalarda 7 yaş altı çocuklar için ücretsiz biletlerin veli biletiyle birlikte temin edilebileceğini açıkladı. Çocuklar ailelerinin kucağında maçları izleyecek.

BAKMADAN GEÇME!